Uued Uudised

Silmakirjalikkus: peaminister ähvardab riigi suveks lukku panna, ukrainlased aga hakkasid just saabuma

Valitsuse kinnitamine Riigikogus. Kaja Kallas

Eesti hakkab Reformierakonna valitsemise all muutuma mingiks väärastunud riigiks, mida näitavad viimase nädala sündmused.

23. märtsil vahendas Delfi Kaja Kallast pealkirja all: “Koroonaviiruse levik on kasvanud, Eesti võib jääda kogu suveks lukku.” Täpsemalt räägib peaminister: “Kui viiruse levik ei peatu, siis jääb Eesti kogu suveks lukku – nagu meie lõunanaaber Läti on olnud lukus novembrist saati. Seisab majandus, seisab sotsiaalne suhtlus, seisab kõik. /…/ Nad (Eesti inimesed- toim.) ei mõista seda vastutustundetut käitumist enda ümber ega saa aru, miks me rahvana seda iseendale, oma vanematele ja lastele seda teeme. /…/ Nakatumine toimub paljuski perekondades ja töökohtadel.”

Ja mida kirjutab Delfi täna, 28. märtsil? “Selle kevade esimene otselend Ukrainast tõi Eestisse ka põllumajanduses vajalikke hooajatöölisi. Lennuga saabus 133 reisijat. /…/ Siiski pole tänase Kiievi lennuga saabunud enam esimesed hooajatöölised põllumajanduses, osad on Eestisse juba varasemalt muul moel jõudnud. /…/ Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus rääkis, et põllumajanduses on Ukraina hooajatööliste Eestisse saabumise tipphooaeg hoopis mai lõpp-juuni algus.”

Eesti läheb oma inimestele igati lukku, aga maaeluminister Urmas Kruuse ja põllumajandus-kaubanduskoda veavad ukrainlasi sisse? Mida arvab sellisest silmakirjalikkusest ühiskond? Kas Kaja Kallase valitsusel pole aeg sellise sigatsemise peale tagasi astuda?

Exit mobile version