Uued Uudised

Sinine Äratus valis enda uueks esimeheks Melvin Ohtla

Tallinnas toimus laupäeval Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) seotud noorteliikumise Sinine Äratus (SÄ) üldkoosolek, kus ühendus valis endale nii uue juhatuse kui ka esimehe, kelleks sai Melvin Ohtla (fotol). Eelmine esimees Jaak Madison valiti EKRE kongressil erakonna aseesimeheks ja koos sellega said organisatsiooni vedamise võimaluse uued juhid. Madisonil on lisaks sellele kanda veel EKRE Riigikogu fraktsiooni liikme ja mitme komisjoni liikme kohustused.

“Aeg on jõudnud sinnamaale, kus vabaduse hõnguses sündinud Eesti noored haaravad oma rahvusriigi juhtimise enese kätesse,” kirjeldas Viljandist pärit Ohtla Sinise Äratuse tulevasi plaane. “Eestlaste ajastu, mida oleme pikisilmi oodanud, on alles algamas. Meid ootavad ees ärevad ajad, kus me leiame tuge mõtteühtsuses, ühises eesmärgis ja usus iseendasse kui ühtsesse, suure vaimuga rahvasse.”

Sinise Äratuse äsjavalitud juhatusse kuuluvad Ruuben Kaalep, Triin Kuusk, Rain Pärnaste ja Kert Urmas Raudvere. Esimeheks valitud Ohtla kuulub ka EKRE Järva- ja Viljandimaa ringkonna juhatusse.

Koosolekut pidasid noored rahvuslased eestikeelset kirjasõna ja kultuurivara sümboliseerivas rahvusraamatukogus. Üldkoosolekut külastas ka EKRE esimees ja presidendikandidaat Mart Helme, kes ärgitas noori levitama oma eakaaslaste seas rahvusmeelset ja patriootlikku vaimu.

Sinine Äratus sai tuntuks iseseisvuspäeva tõrvikurongkäikudega. Enda eesmärgiks peab liikumine eestlaste uut rahvuslikku ärkamist.

BNS/UU

 

Exit mobile version