Uued Uudised

Suurbitannia liigub Brexiti elluviimisega õiges suunas

Brexit

Hiljuti avaldatud küsitluse tulemuste kohaselt usub kaks kolmandikku vastanutest, et Suurbritannia liigub Brexiti kiire elluviimisega õiges suunas ja et järgmisel aastal läheb Suurbritannia majandusel hästi.

Küsitluse kohaselt arvab 59% vastanutest, et Suurbritannia liigub õiges suunas ka üleüldiselt, kusjuures niimoodi vastanutest 30% hääletas 23. juuni referendumil Suurbritannia Euroopa Liitu jäämise poolt.

Ärimehe ja Briti konservatiivide endise laekuri lord Ashcrofti tellitud küsitlus näitas, et 8000-st vastanust suurem osa on Suurbritannia tuleviku suhtes positiivselt meelestatud, seda ka hoolimata spekulatsioonidest, et EList lahkumine võib saareriigi majandust negatiivselt mõjutada.

Theresa May’d peaministrina toetab 67% vastanutest. Küsitluse kokkuvõttes on öeldud, et mõned vastajad tundsid May peaministriks saades lausa kergendust.

Augusti teises dekaadis läbi viidud küsitluse tulemuste kohaselt leiab 64%, et saareriigi jaoks on praegu kõige olulisem küsimus läbirääkimised Suurbritannia lahkumise üle EList. Teisel kohal on majanduse stabiilsena hoidmine. 52% nimetas olulise küsimusena ka migratsiooni kontrolli all hoidmist ja Euroopa ühtsel turul püsimist lahkumisläbirääkimiste ajal.

81% vastanutest leiab, et maksete jätkamine ELi eelarvesse on vastuolus Brexiti põhimõtetega ja 79% leiab, et Brexiti põhimõtetele ei vasta ka võõrtööjõu mitte piiramine.

Siiski arvas 77%, et praegu Suurbritannias elavad ja töötavad ELi kodanikud peaksid saama Suurbritanniasse edasi jääda. Peaminister Theresa May ütles eile, et on sellise otsuse suhtes lootusrikas.

Allikas:  The Telegraph (tõlkinud Triin Van Doorslaer)

Exit mobile version