Uued Uudised

Tõrvikute all õnnitletakse Eestit üle riigi ja isegi Soomes

Tõrvikurongkäik 2020

Lisaks riigi sünnipäeval peetavale tõrvikurongkäigule Tallinnas Vabaduse platsil, mida saab vaadata ka internetist ülekande kaudu, on rahvuskonservatiividel veel üle Eesti hulk väiksemaid üritusi, ning meie pidupäeva tähistatakse Soomeski.

24. veebruaril algusega kell 18.30 on Tartus Kalevipoja kuju juures kavas Eesti Vabariigi 103. sünnipäeva tähistamine, mille käigus asetada rahvuskonservatiivide poolt pärg nendele tublidele langenud meestele ja naistele, kes Eesti vabaduse eest oma elud jätsid.

Süüdatakse tõrvikud, kõlab hümn ning kõne peavad ajaloolane ja Riigikogu liige Jaak Valge ning EKRE Tartu ringkonna juhatuse liige Silver Kuusik.

EKRE Saaremaa ringkond tähistab Eesti sünnipäeva homme kell 18 Kuressaare keskväljaku kõrval asuva Vabadussõja monumendi platsil.

Ka seal kasutatakse tõrvikuid, koosolekul võtavad sõna juhatuse liikmed.

Pärnus tähistatakse pidupäeva tõrvikutule valgel homme kell 19 Rüütli platsil.

Haapsalus kogunetakse kell 18 lossiplatsile, kus kõneleb Riigikogu liige Urmas Reitelmann (EKRE). Samal ajal kogunetakse Läänemaal ka Lihula Vabadussõja ausamba juurde

Järvamaal kogunetakse kell 17.45 Paide vana rahvamaja juurde, kus tõrvikute ja rahvuslippude all kõlavad kõned ja laulud.

Soomes tähistab sealne EKRE osakond Eesti Vabariigi 103. sünnipäeva 24. veebruaril Keravas, et osaleda virtuaalrongkäigus.

Lisaks osalevad veel paljud EKRE ringkonnad ja osakonnad omal initsiatiivil korraldatud üritustel. Enamuses pannakse pärjad ja peetakse kõnesid Vabadussõja mälestusmärkide juurdes.

Kõikjal järgitakse COVID-19 ohutusnõudeid.

Exit mobile version