Uued Uudised

Väidetav antisemiitlik kallaletung rabile – algatatud on uus “karolihindriksi” infooperatsioon EKRE vastu

13may2016 Tallinna sünagoog

Tõenäoliselt hakatakse Eestis üles kruvima uut, esialgu täiesti tõestamatut ja Facebookis levitatavat antisemiitlikku “natsilugu”, mida üritatakse seostada just EKRE-ga.

Defi kirjutab: “Laupäeval rünnati Tallinnas sünagoogi ees verbaalselt Eesti pearabi Shmuel Koti, hüüdes talle “juudid ahju” ning “Heil Hitler”.”

Kõigepealt on taas tegu vahendatava looga, mille on Facebooki paisanud keegi Gennadi Gramberg. Kas ei tule tuttav ette – sama oli ju ka ameeriklanna väidetava ründamisega Stroomi rannas? Rabi ise ju sõna ei saa.

Edasi järgneb rida kahtlasi momente: väidetavalt kohal olnud mupo patrull ei sekkunud. Seda saab ju nüüd kontrollida, kas selline intsident oli ja miks keegi vahele ei astunud! Miks üldse alustatakse meediast ja mitte politseist?

See lugu haiseb juba algusest. Stsenaarium on ju sama, mis Karoli Hindriksi ja Mary Krossi puhul. Ja Delfi paiskab vähimagi süümepiinata kontrollimatu loo meediasse, et pingeid üles kruvida ja viha paisutada! Ja pange tähele – varsti hakatakse hoiatama sünanoogikallaletungide eest – see on ju nii läbinähtav!

Juba Grambergi lause “Paistab, et kohalik neonatsid tunnevad ennast nüüd palju vabamalt ja karistamatult,” lubab oletada, et algamas on infooperatsioon.

Siinkohal tasuks meenutada mõne aja eest toimunud sündmust, kus USA soovis oma suursaatkonda Tel Avivist Jeruusalemma viia, mis juutidele on ülitähtis – EKRE poliitikud olid ainsad, kes soovitasid USA-d selles toetada, vasakpoolne välisminister Sven Mikser aga mõistis selle hukka.

Toimetuselt: kohe pärast loo avaldamist Uutes Uudistes kadus Gennadi Grambergi postitus mõneks ajaksFacebookist. Hiljem see siiski taastati – ilmselt siis, kui olid tehtud mingi kontroll, et kas provokatsiooniga saab jätkata.

Allikas: Delfi

Exit mobile version