Uued Uudised

Võrokeste Kongress tahab keelata Vana-Võromaal igasuguse militaarse tegevuse laiendamise

MATI KUKLANE

Rõuge vallavolikogu esimees Mati Kuklane (EKRE) võttis osa Võrokeste Kongressi asutava kogu istungist, eesmärgiks on saada kongressilt mandaat võrokeste põlisrahvaks määramiseks ja selle kaudu taotleda Vana-Võromaale eristaatus, mis keelustaks seal igasuguse militaarse tegevuse laiendamise ja muud elukeskkonda muutvad tegevused. Samuti võro keele ja kultuuri hoidmise ja kestvuse tagamise.

Kuklane kutsub peatsele kongressile kõiki Vana-Võromaa juurtega inimesed on oodatud. Selleks on delegaatidel vaja täita ankeet, kus on vähemalt viie võrokese soovitus, allkiri. Kongress toimub 22. aprillil 2023 Võru kultuurimajas Kannel.

Kuklane on sotsiaalmeedias kirjutanud: „Maskid on langenud. Tänases Postimehes ilusti kirjas uue koalitsiooni programm “Tõstame kaitsekulud 3 protsendile ja jätkame Nursipaluga”. Juhtus täpselt see, mis ma mõni aeg tagasi ennustasin. Võimuliidul (Reformierakond, Eesti 200, sotsid) on meie arvamusest suva. Alternatiive ei kaaluta, KOV-e tõenäoliselt ei kaasata, eelarvet vaja koomale tõmmata ja seoses sellega mingeid kompensatsioonimeetmeid mõjupiirkonda jääjatele tõenäoliselt ei tule.“

 

Exit mobile version