Uued Uudised

Paanikas lätlased tahavad Eesti aktsiisipoliitikat dikteerida

Läti peaminister Krišjanis Karinš tahab Eestile ette kirjutada, kuidas ta peab oma riigis maksudega käituma.

Nimelt heitis sel nädalal Eestile ette omavoli alkoholiaktsiisi langetamisel ja kurtis, et Eesti keerab kaudselt nende riigi eelarve kihva.

“Meil on olnud väga head suhted Eestiga ja me ei ole harjunud sellega, et Eesti teeb järsku suure muudatuse. Nüüd äkki Eesti teeb järsu muudatuse, mis mõjutab piiriülest kaubandust. Me peame maha istuma ja leidma lahenduse, mis oleks hea Eestile ja mis oleks hea Lätile, sest sõbrad peavad omavahel rääkima ja leidma ühised lahendused. Ma rääkisin teie peaministriga täna sellest ja meie vahel on olemas tohutul määral head tahet. Ma arvan, et see saab lahendatud,” kinnitas Karinš reede õhtul “Aktuaalsele kaamerale“.

Läti peaminister on viidanud ka Balti riikide vahel sõlmitud kokkuleppele, mis väidetavalt näeb ette aktsiisiotsuste kooskõlastamist naabritega. Jüri Ratas väidab, et sellist kokkulepet ei ole ja ta lükkas selle valeuudise ümber.

Läti peaminister ütles, et tema ootus on leida oma Eesti kolleegiga rahulikult maha istudes hea lahendus. Ei kujuta ette, mis selle jutu sisu saab olla ja kas üks või teine pool peaks esinduskogu otsust muutma hakkama. Pealegi jääb mõlema riigi otsuse puhul alkohol Lätis niikuinii Eesti alkoholist odavamaks.

Exit mobile version