Uued Uudised

Avalik kiri 85 noorele EKREIKE asjas – vastuseks kirjale Eesti Päevalehes

TLNSLO03: HOMOPARAAD TALLINNA VANALINNAS :TALLINN,EESTI, 11AUG07 TALLINN PRIDE 2007 kl/Foto KALEV LILLEORG SL ÕHTULEHT

Kallid noored! Kuna olen Uute Uudiste toimetaja, siis pole ma ilmselt Teie arusaamadega noortele mingi autoriteet, kuid katsun siiski selgitada EKRE seisukohti, mida ise jagan.

Kõigepealt ehk väike “tehniline probleem” – kui te väidate: “Oleme rahutud, sest näeme, mida tooks endaga kaasa EKRE lubamine valitsusse”, siis palun ärge adresseerige kirja ühispöördumisena Jüri Ratasele, Mart Helmele ja Helir-Valdor Seederile. Te ju palute sisuliselt Mart Helmet mitte lubada omaenda erakonda EKRE-t valitsusse. Vähemalt nii serveerib seda Delfi. Aga see selleks.

Te väidate, et EKRE peletab inimesed Eestist minema. Kelle? Kas teie jaoks ongi kõik nii lihtne, et kui miski ei meeldi, siis jalad selga? Inimesed on ikka võõrsile läinud hoopis teistel põhjustel kui kellegi võimuletuleku tõttu, mida saab ju järgmistel valimistel demokraatlikult muuta!

Mida te üldse arvate neist 100 000 inimesest, kes andsid hääle EKRE-le? Harimatud? “Populistide” poolt ära petetud? Rassistid, vihakõnelejad ja võõravihkajad? Olete ainult teie siis teadlikeks valikuteks võimelised? Kas teil ei tule pähe mõte, et nad teadsid, mida teevad, ja tundsid oma maailma ohustatud olevat?

Te olete kõik välismaal haridusteed jätkamas või töökogemust omandamas, nagu te ise kirjas väidate. Eeldan, et päris kindlalt ei ole te seal selleks, et oleks raha Eesti soojaarvete maksmiseks või eluasemelaenu tasumiseks.

Aga need 150-200 000 eestlast, kes praegu Soomes töötavad, läksid sinna just sellepärast, et kodumaal hakkasid soojaarved võlgadeks kuhjuma. Neid paiskas sinna Reformierakonna valitsus, kes ei teinud majanduskriisi ajal mitte midagi, et teie vanematel oleks kodumaal lihtsam. Teate, et soomlased on on uhked, sest nemad võtsid vastu eestlased, keda nende oma valitsus hülgas!

Reformierakond on nüüd teie silmis igati tore ja õige, eks – seesama erakond, kes pole kunagi lillegi liigutanud, et Kalevipoegi koju tuua. Ainult “ksenofoobne” EKRE tahab, et Tallinna uusehitustel töötaks Soomes nii hinnatud eesti ehitajad ja mitte ukrainlased, kes on samuti naiste-laste juurest võõrsile paisatud. Väikese palga eest töötavad slaavlased pole lahendus, sest nad ei pane ettevõtjaid tehnoloogiatesse investeerima, vaid võimaldavad käru- ja labidameestega edasi hingitseda. Eesti keskmine palk aga jääb tänu neile madalaks ja teiegi ei tule ju selle pisku pärast koju tagasi!

Te räägite keskkonnasäästlikkusest puudekallistaja seisukohalt, kuid seesama valitsus, keda praegu kokku pannakse, ei saa põlevkivikaevandusi kinni panna, sest see tähendaks tuhandeid vihaseid töötuid, kellest paljud on halvasti integreerunud venelased ja kes süüdistaksid sedasama valitsust; sellel valitsusel pole praegu veel näha alternatiivseid energiaallikaid, mis tagaksid Eestile energeetilise julgeoleku ja nii edasi – need mured pole lahendatavad plakatite keeles ja hetkel on põlevkivi aluseks, et Eestis elekter olemas on.

EKRE kohta väidetakse, et me tahtvat suletud ühiskonda. Ei, meil pole mitte midagi Tallinna kontoris töötava hindust programmeerija või jaapanlasest restoraniomaniku vastu – “Welcome!” Aga kelle vastu me siis oleme?

Kas mäletate 2016. aasta saabumist? Just sel öösel kogunesid tuhanded sakslannad Kölnis uut aastat tervitama. Ja samal öösel läksid tuhanded poole aasta jooksul saabunud moslemimehed, kelle ühiskonnas naised viibivadki ainult köögis ja magamistoas, Saksamaa linnades pidustustele, et toppida oma käed noorte sakslannade seeliku alla, näidates sellega põlgust euroopaliku naisõigusluse vastu! Nüüd on Saksamaal kohati naistele omad turvatsoonid aastavahetuse pidustusteks, et hoida neid moslemite ahistamiste eest. Ja Rootsi Bråvalla festival lõpetas sisserändajate käperdamiskultuuri tõttu üldse olemasolu.

Kas teate, et 18-aastane Turu “noakangelane”, marokolane Abderrahman Mechkahi pussitas surnuks lapsevankrit lükkava naise, kellega oli kaasas pooleaastane tüdruk? Ja seda võõral maal, selle eest, et talle ei antud varjupaika, sest leiti, et ta pole kodumaal ohus! Kas te ikka mäletate, et Tallinnas süütas noor süürlasest mees oma abikaasa, sest nii karistatakse nende juures sõnakuulmatuid?

EKRE ei taha Eestisse just nimelt eelnimetatud inimesi. Me ei taha, et peaksime muretsema, kas linna peale lähedane inimene pole mitte kõnniteel kaubiku alla aetud (nagu üks Eesti noormees Nizzas veoauto alla) või meie tütred parginurgas vägistatud ja tapetud. Meile pole sellist elu vaja, ja parem see ära hoida, kui ebaturvalises Tallinnas elada. Me räägime sellest juba praegu, et mitte rääkida tagantjärele. Te ikka teate, et juba praegu püstitatakse Tallinna Jõuluturu kaitseks betoontõkkeid?

Meil on meeles ajad, mil Lasnamäe oli koht, kuhu eestlased elama ei läinud – ja nad ei lähe teatud kohtadesse praegugi. Me ei taha siia Molenbeeke ja Rinkbysid öösel leegitsevate autodega. Mitte kõik immigrandid pole soojad ja sõbralikud ning immigratsiooni ajalugu näitab, et kõigepealt lähevad võõrsile need, kel kodumaal on jalgealune tuline. Teie seas on Saksamaal elavaid noori – te ikka teate Bildis avaldatud lugu sellest, kuidas Süürias ISIS-e seksiorjaks olnud jeziiditar kohtas põgenenuna Saksamaal oma vägistajat, kes oli riiki saabunud varjupaigataotlejana? Kodumaale põgenes seejuures tagasi noor naine, mitte tema orjastaja – tema jäi Saksamaale!

Just selliste inimeste Eestisse tuleku vastu ongi EKRE – need, kes meist halvasti räägivad, väidavad, et oleme kohe iga inglise keelt kõneleva inimese vastu, mis on üdini vale!

Räägime ka geidest. Ei, mitte keegi ei hakka neid katustelt alla loopima – seda tehti Süürias ISIS-e aladel. Keegi ei aja kedagi kappi tagasi. Rahvuskonservatiivid ei soovi vaid, et kuivanud oksa elupuul, milleks geisuhted kahtlemata on, vaadeldaks kui võrdset mehe-naise suhtega.

Te ju mäletate filmi “Kuum pirukas”? Tüdrukud avastasid poisid akna taga piilumast ja hakkasid lesbisid mängima. Kui poisid juba toas olid, tehti neile ettepanek – me laseme teil endi silitusi pealt vaadata, kui te teete sama, mis meie. Mäletate poiste nägusid, kui nad pidid üksteist suudlema ja käperdama? Siis oli see olukord naljakas – mis siis nüüd meestes on muutunud, kui tüdruku asemel on OK teist poissi suudelda? Miks on õige kooliraamat siil Priidikust, kus vasikal on kaks pullist isa, kellelt lapsuke teadupärast piima ei saa? Miks on teie arvates õige emahelluseta kasvada?

Aga asi ei ole tegelikult ju geides, vaid nendega kaasnevas, mida surutakse juba otseselt kõigile peale. Mina puutun töö tõttu kokku Scanpixi pildipangaga, kus on ohtralt pilte geiparaadidest. Värvitud huultega 50-tes mehed, suure kõhuga, karvased, ainsaks ihukatteks riideriba, mis varjab ja hoiab ülal rippuvat meheau. Hundikoonuga ja nahas mehed, kes on ise rihma otsas või lasevad ennast järel vedada. Mehed, kes otse kaamerate all suruvad käe teisele mehe püksi – kõik see toimub avalikus ruumis, laste silma all ja on liberaalsele ühiskonnale justkui OK. Aga katsugu mees avalikus ruumis naise rinda mudida – te ju teate, mis siis lahti läheb!

Aga geiparaadid ongi ju see reklaam, mille järgi homoseksualismi võetakse! Olete te mõelnud oma vanavanemate peale, kes sellist asja kohe kindlasti heaks ei kiida – neile pole teineteist käperdavad mehed kohe kindlasti sama, mis teile. Või siis peavad nad seda paremal juhul uuema aja veidruseks, mida meelsasti küll näha ei taheta. Te ju ei mõista, et siinsamas Eestis on kümneid tuhandeid inimesi, kellele rihma otsas geimees ei ole OK! EKRE esindab just seda osa eestlastest, kes ei taha seda otse tänavatel näha!

Te meenutate hardunult lauluväljakut, aga ei mõtle sellele, et laulupidu ongi alles vaid seetõttu, et nõukaajal suutsime sellest eemal hoida “kõigi Nõukogude vennalike rahvaste” laulud ja tantsud. Te räägite võrdsusest ja sallivusest, aga kas te ise ehk osalesite ka selles EKRE materdamises, mis algas siis, kui üks noor eestlannast sallija postitas sotsiaalmeediasse valeuudise EKRE märgiga meestest, kes olevat pildunud Stroomi rannas üht ameeriklannat kividega? Politsei tõestas, et seda lugu pole olnudki – aga just “sallivuslased” päästsid libauudise peale lahti tohutu vihkamise õhkkonna sotsiaalmeedias, sest EKRE-vastased hakkasid ristilöömisi nõudma. Isegi ministrid mõistsid hukka sündmuse, mida polnudki!

Selline on reaalne maailm. Nii see propaganda meie vastu käibki! Meie oleme rahvuskonservatiivid. On veel liberaalid, marksistid-sotsiaaldemokraadid, on vene kogukond, on palju teisi – aga ainult EKRE-t soovitakse võimu juurest eemaldada. Tuletagem meelde, et Eesti on demokraatlik riik, rahvuslus pole keelatud ideoloogia, EKRE sai vabadel valimistel 100 000 häält ja 19 kohta. Te ju nõuate hetkel demokraatia otsest lammutamist ehk Nõukogude ajale omast keela-käsen-poon-ja-lasen süsteemi! Mille poolest olete te paremad Vene eakaaslastest, kes nõuavad Navalnõi verd ja opositsiooni keelustamist?

Enne kui te inkvisitsioonilõkkele puid juurde pilduma hakkate, rääkige rahvuskonservatiivsete inimestega. Meie seas on teadlasi, kirurge, ettevõtjaid, erusõjaväelasi, diplomaate, ajakirjanikke, loomeinimesi – me oleme läbilõige ühiskonnast. Ka minul on lapsed, elan Tallinnas ühika moodi üürikorteris, vabal ajal armastan ürgses looduses käia, jumaldan koeri – mina ei ole ja keegi meist ei ole kõrilõikajad. Me oleme oma maa pärast mures eestlased.

Exit mobile version