Uued Uudised

Võimu juurde pääs tundub Eestis olevat kohene patukahetsuskiri seniste, praeguste ja tulevaste pattude eest

VALITSUSE KINNITAMINE RIIGIKOGUS. MAREK REINAAS JA MARGUS TSAHKNA

Eestis jääb üha rohkem mulje, et võimu juurde pääsenuid ei võta enam ei ussi- ega püssirohi, mida nad ka ei teeks.

ERR vahendab: “Kriitikud näevad huvide konflikti selles, et välisminister Margus Tsahknal (Eesti 200) on siiani osalus kaitsetööstuse ettevõttes, mis ehitab Ukrainas käivas sõjas kasutatavaid mobiilseid välihaiglaid. Ühingu Korruptsioonivaba Eesti liikme Steven-Hristo Evestuse sõnul peaks Tsahkna nii ennast kui ka oma lähedased ettevõttest taandama. Tsahkna eitab huvide konflikti.”

Nendesse kolme lausesse on tegelikult kätketud tohutu informatsioon. Esimene lause: välisminister Margus Tsahkna kasutab ära oma ametipositsiooni ja Ukraina sõda, et teda toitev ettevõte maitsvaid tellimusi saaks. Teiseks, Evestus kutsub Tsahknat üles ennast ettevõttest, mitte üldse ministriametist taandama – kuigi korruptiivne olukord on sisuliselt juba toimunud ja nagu varasemad uudised teatavad, Tsahkna osalusega ettevõte on suurt kasu saanud. Ja kolmandaks – Eesti 200 poliitik leiab, et tema pole midagi valesti teinud.

Ehk polegi – Reformierakonna juhitavas riigis ongi petuskeemid legaalsed. Ilmselt pääseb Tsahkna kerge ehmatusega, sest hundid ju hunte ei murra.

Uued Uudised

Exit mobile version