Uued Uudised

Hinnatõus sulgeb järjest ka tuntud söögikohtade uksi

Ein Käsekuchen und eine Tasse Cappuccino stehen auf einem Baumstumpf im Englischen Garten in München Bayern . Kaffee und Kuchen *** A cheesecake and a cup of cappuccino standing on a tree stump in the English Garden in Munich Bavaria Coffee and cake

Viimase poolaasta jooksul jäädavalt uksed sulgenud toitlustuskohtade sotsiaalmeediakontode postitused on dramaatilised. Ajakirjanikele vastatakse lakooniliselt, et äri ei olnud enam jätkusuutlik, kirjutab Delfi Ärileht.

Koroonalained suutsid need ettevõtted üle elada, kuid läbivalt kinnitatakse, et viimase aasta hinnatõusud tegid ellujäämise võimatuks.

„Praegune ettevõtlusmaastik on restoraniäri edukaks toimimiseks väga keerulises olukorras. Kui kütte ja elektri hind tõuseb, tõuseb ka tooraine hind. Lõpuks sa ei saa lihtsalt enam hakkama. Elekter ja kõik oli nii kallis, et oleksime pidanud hakkama ekleere kuue euroga müüma või seda üldse mitte tegema. Hullud on need inimesed, kes selles vallas läbi löövad. Riskid ja sisenemishind on meeletu, õnnestumistõenäosus väga väike.“ Nii loetleb Reval Café asutaja ja tegevjuht Rene Treifeldt.

„Koroonakriis, kriisist väljumisel tekkinud finantskohustused, turistide vähesus, energiakriis, sõjaga kaasnenud toormehindade tõus, tööjõupuudus, klientide ostujõu vähenemine,“ loetleb Treifeldt põhjuseid, miks toitlustuskohad otsustavad tegevuse lõpetada.

 

Allikas: Delfi

Exit mobile version