Uued Uudised

Oleg Gross: rahvas on vaesunud, käiakse vargil ja ostetakse odavat

Raha, euro, sularaha, münt, mündid

Eesti üks suuremaid kaubandusettevõtjaid Oleg Gross kordas äsja Delfi Ärilehele seda, mida ta ütles ka maakonnalehele Virumaa Teataja kaks nädalat tagasi: näen enda ostjate pealt, et rahvas on vaesunud.

2021. aasta detsembris Delfi Ärilehele antud intervjuus ennustas suurärimees Oleg Gross ette majanduslangust, mille kibedaid vilju nüüd maitsta saame.

Grossi sõnul paistab Eesti inimeste vaesumine välja tema enda poeketi klientuuri kasvust. Hinnatõusust hoolimata pole Grossi poe kliendi ostukorv kallinenud, mis tähendab, et söögipoolist ostetakse väiksemas koguses ja eelistatakse soodsamaid tooteid.

Veebruari keskel rääkis ta Virumaa Teatajale, et inimeste vaesumise tõttu on kasvanud märgatavalt ka poevaraste hulk.

Terves Eestis on kasvanud varavastaste kuritegude, sealhulgas poevarguste arv.

Lääne-Virumaal registreeriti mullu 73 poevargust, 15 võrra rohkem kui tunamullu. Oleg Grossi sõnul on aga see number vaid statistika, sest kaupmeeste jaoks tähendab varguse fikseerimine ja avalduse tegemine parajat bürokraatiat ning alla 200-eurosed vargused pole nagunii mitte kuri-, vaid väärteod. Vargad teavad seda aga väga hästi.

Äripäeva venekeelne väljaanne kirjutas täna, et OG Elektra omanik Oleg Gross on kriitiline valitsuse ülereguleerimise suhtes.

Selliseid regulatsioone on Grossi sõnul sadu, raske on isegi mõnda välja tuua. “Kõige tähtsam on see, et neist ei ole kasu ei riigile, inimestele ega ettevõtjatele. Me süüdistame sageli kapitalismi kõigis surmapattudes, kuid tegelikult oleme vabaturumajandusest väga kaugel. Meil on liiga palju bürokraatiat, ettevõtjatelt nõutakse pidevalt aruandlust, mida keegi rohkem ei loe. Isegi ametnikud ise tunnistavad: “Need on seadused ja me peame neid järgima.””

Ka leiab Gross, et pidev riigi toetus ettevõtlusele Euroopa Liidu riikides moonutab turumajandust, loob ebaausad konkurentsitingimused ja laseb vaeste riikide majandused põhja.

Exit mobile version