Uued Uudised

Transpordiamet kiusab ettevõtjaid

An aerial view shows snow covering a roundabout in the town of Azaz in the rebel-controlled northern countryside of Syria's Aleppo province, on January 23, 2022. (Photo by OMAR HAJ KADOUR / AFP)

Transpordiamet astus vahele suurärimehe Oleg Grossi arendusplaanidele Lääne-Virumaal Tallinn-Narva maantee ääres, mis tekitas ettevõtjas riigiametnike suunas teravat kriitikat.

„Meil ei ole võimalik Sõmeru ristmikule plaanitud uue poe projektiga edasi minna, sest transpordiamet esitas nõudmised, mille täitmine läheb maksma sama palju kui poe ehitamine, ütles OG Elektra omanik Oleg Gross portaalile Lääne-Virumaa Uudised..

Grossi ettevõte peaks ehitama uue liiklusskeemi, erastama maid, nõutud ringristmiku ehitus läheks maksma miljoni.  Kuna transpordiamet pole nõus olemasolevalt ringteelt lubama mahasõitu plaanitud uue poe juurde, siis ei saagi projektiga edasi minna.

Tema sõnul on Eestis muutunud suureks probleemiks riigiametite vastuseis uutele arendustele. „Ettevõtjad on sellega väga hädas ja number üks uute projektide blokeerija on transpordiamet,“ märkis Gross.

„Vald oli sellest samuti huvitatud, aga midagi pole teha, üks amet tõmbab lihtsalt kõigele kriipsu peale ja siis imestatakse, et miks väljaspool Tallinna elu ei arene. Ei lasta arendada, sest ametnikel on lihtsam keelata,“ oli Gross transpordiameti suhtes kriitiline.

„See on täiesti absurd, mis toimub,“ ütles Rakvere vallavanem Maido Nõlvak. Silotornide probleem on läinud Eestis veelgi tõsisemaks. See juhtum on ilmekas näide, kuidas üks osa riigiameteid ja ministeeriumi jutustab sellest, kuidas tuleb maal ettevõtlust arendada ning siis teine amet lihtsalt ei luba midagi teha, rääkis Nõlvak.

„Samal ajal kui meie soovisime maantee äärde rajada kaasaegsed puhkamisvõimalused koos WC-de ja pesemisvõimalustega, korjab transpordiamet teede äärest WC-sid ära ja saadab inimesed taas metsa alla end kergendama,“ kritiseeris Nõlvak transpordiameti tegevust.

Transpordiettevõtja ja Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum kirjutab samas portaalis, et transpordiamet käitub nagu mõnusat elu nautiv kodukass, kellel on kõht alati täis ning kes aeg-ajalt lõbustab end mängimisega – mängukanniks on ettevõtja.

Exit mobile version