Uued Uudised

Mart Helme kohtub Eestis viibiva Ungari asepeaministri ja siseministri Sàndor Pintèriga

Siseminister Mart Helme võõrustab esmaspäeval Eestis ühepäevasel töövisiidil olevat Ungari asepeaministrit ja siseministrit Sàndor Pintèrit, kes tuli Eestisse tutvuma e-valitsemise ja erinevate e-lahendustega. Ministriga on kaasas ametnike delegatsioon.

„Eesti e-lahendused on eeskujuks paljudele riikidele ning just nendega tuligi minister Pintèr siia tutvuma,“ sõnas siseminister Mart Helme. „Samuti oleme Ungari valitsusega arutanud rände- ja hübriidohtude teemat, Türgi-Süüria konflikti, Euroopa Liidu teemasid. Visiit annab võimaluse nii Siseministeeriumi kui ka teiste ministeeriumite allasutustel oma e-teenuseid tutvustada ja loodetavasti ka Ungari külalisi inspireerida.“

Visiidi raames kohtutakse lisaks Siseministeeriumi ekspertidele ka Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Riigi Infosüsteemi Ameti esindajatega. Lisaks külastatakse vabadusel, turvalisusel ja õigusel rajaneva ala suuremahuliste IT-süsteemide operatiivjuhtimise Euroopa ametit (Eu-Lisa), e-Estonia Showroomi ja Häirekeskust.

Ungari delegatsiooni kuuluvad IT ja rahvusvaheliste suhete valitsusametnikud.

Exit mobile version