Uued Uudised

Martin Helme: me ei lase Reformierakonnal meie rahvusriiki odavtööjõu sisseveoga hävitada

EHITUS, TÖÖMEHED

EKRE kongressil peetud kõnes kritiseeris erakonna esimees Martin Helme praeguse valitsuse massimigratsioonile suunatud poliitikat, mis on viinud suuremastaabilise venestamiseni, ja lubas, et rahvuskonservatiivid ei lase rahvusriiki hävitada.

“Meie erakond on ettevõtlust, eriti väikeettevõtlust toetav, sest see on majanduse selgroog. See on ka majandusmudel, kus võimalikult paljud inimesed on iseendaga toime tulevad ja vabad. Teiselt oleme me ainus erakond, kes on päriselt, sisuliselt seisnud töövõtjate eest, võideldes väsimatult vastu Eesti muutmisele odavtööjõul toimivaks pool-arengumaaks.

Mul tuleb iga kord, kui Kaja Kallas või mõni teine reformierakondlane hakkab rääkima nuti-Eestist või targast majandusest, valugrimass näole, sest oma tegelike otsustega avada tööturgu järjest rohkem odavtööjõule Aasiast, Aafrikast ja slaavi riikidest, teevad nad Eestit iga päev mahajäänumaks ja vaesemaks. Ma küsin inimestelt, kes valivad sotse või Keskerakonda: mis on vasakpoolsete parteide toetamise mõte, kui ainus erakond, kes koos ametiühingutega töövõtjate huvide eest seisab, on paremkonservatiivne EKRE?

Riik, mille majandus toimib orjatööjõul, ei saa olla innovatiivne. Selles riigis ei saa kasvada tootlikkus ega reaalpalk. Ta ei ole konkurentsivõimeline välisturgudel. Ja sellises riigis muutub pensionite maksmine üha keerulisemaks, sest madala tootlikkuse, väikeste palkadega ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimetu majandus ei tekita iial piisavat maksutulu, et pidada üleval kvaliteetseid avalikke teenuseid nagu arstiabi, koolivõrk, päästekomandod või elamisväärne pension. Aus ja tasakaalus tööturg, milles ettevõtjad ja töövõtjad mõlemad tunnevad, et nende pikaajaline majanduslik heaolu on vastastikkuse kasuga tagatud, on sidusa ja tasakaalus ühiskonna nurgakivi. Ilma selleta ei edene kuidagi ühiskondlike lõhede vähendamine. See on just see, millest rääkisime kümme aastat tagasi oma kongressi avalduses.

Massiline odavtööjõu sissevool seab löögi alla meie enda inimesed. Juba praegu on Eestis 45 000 töötut. Vähem kui kuu ajaga on tööturule lisandunud kümned tuhanded uued tööotsijad, kellel ei ole eesti keele oskust, kes on nõus töötama miinimumpalga eest ja lepivad hoopis kehvemate töötingimustega kui eesti töötajad.

Me näeme juba praegu, kuidas paljud tööandjad vallandavad või koondavad oma seniseid töötajaid, et võtta asemele oluliselt väiksema palganõudega ukrainlasi. See on küüniline, julm ja alatu nii meie inimeste suhtes kui ka loomulikult ka nende inimeste suhtes, kes on just põgenenud pommirahe, tapmiste ja vägistamiste eest. Kohelda sõja eest põgenevaid ukrainlasi siin orjatööjõuna on kõige moraalitum tegu, mida võib ette kujutada. Ometi just seda Reformierakond täna teeb.

Oleme kategooriliselt vastu välismaalt Eestisse saabuvale odavtööjõule, selle asemel tuleb Eesti majandust suunata kõrge tootlikkuse, kõrgete palkade, kõrge ekspordivõimekuse ja kõrge maksutulu rajale. Just siin peitub meie jõukuse võti. Veelkord: kategooriline ei immigratsioonile, kaasa arvatud tööjõu immigratsioonile! Seisame oma inimeste eest!

Peame aru saama ka sellest, et töörände kaudu tekkinud immigratsioon ohustab meie rahvusriiki. Juba enne Ukraina sõda saabus Eestisse igal aastal oluliselt rohkem immigrante, kui neid siit ära läks. Peamiselt just Venemaalt, Valgevenest ja Ukrainast, aga ka Bangladeshist, Afganistanist, Nigeeriast ja mujalt. Põhimass immigrante on sarnaselt Nõukodude ajale vene emakeelega.

Nüüd, Ukraina sõja ajal on meile saabunud mõne nädalaga üle 30 000 inimese Ukrainast. Tähelepanuväärne on aga, et meile on saabunud umbes sama palju inimesi ka Venemaalt, kasutades selleks eelkõige turismiviisat. Juba enne sõda oli Eestis umbes 40 000 ukrainlast ajutiste elamis- ja töölubadega, see arv on nüüd pea kahekordistunud.

Eesti on muutumas venekeelseks meie silme all loetud kuudega. Eesti keele positsioon teeninduses, omavalitsustes, meditsiinisüsteemis või isegi koolides on lühikese ajaga katastroofiliselt halvenenud. Juba kuuleme ettepanekuid, kuidas peaksime loobuma keelenõuetest ja leppimagi kakskeelse riigiga. Sotsid on lausa vastava eelnõu riigikogu menetlusse andnud. Rahvusriigi hävitajad tegutsevad uue ja varjamatu innuga.

Me ei ole sellega nõus! Me ei lase sellel sündida! Kui jätkuvad praegused immigratsiooni- ja sündimustrendid, jääme vähemusrahvaks omaenda kodumaal käegakatsutavas tulevikus. Kui halvenevad majandusolud ja põlisrahva suhtes vaenulikumaks muutunud elukeskkond peaks aga suurendama eestlaste väljarännet, juhtub see juba lähitulevikus. Meie erakonna jaoks ei ole see lihtsalt vastuvõetav. Me seisame Eesti eest!”

Exit mobile version