Uued Uudised

Martin Helme: valitsus valetas „pagulaste“ küsimuses rahvale näkku

„Valitsus on aasta otsa rahvale valetanud ja nüüd on see vale paljastatud,“ kommenteerib Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Martin Helme uudist, et Eesti võtab lähiajal Kreekast vastu esimesed seitse immigranti.

Helme osutab, et esimesed immigrandid, keda riiki tuuakse, ei vasta neile tingimustele, millest valitsus avalikkusele korduvalt rääkinud on.

„Lubati, et me aitame ainult sõjapõgenikke Süüriast. Pidime aitama naisi ja lapsi. Nüüd tuleb välja, et meile tuuakse suurpere Iraagist, mida enamik Euroopa riike ei pea pagulusstaatust õigustavaks riigiks. Ülejäänud on üksikud mehed, kellest üks on Jeemenist. Seitsme esimese tulija peale on meil Süüria pagulasi täpselt üks ja seegi on üksik noor mees,“ ütleb Helme.

Helme sõnul on avalikkusel õigus olla valitsuse valetamise peale raevus. „Selle vale tagajärjel on Eesti rahval õigus nõuda nende inimeste mittevastuvõtmist. Tänase uudise järel on valitsuse usutavus immigratsiooniküsimuses muutunud olematuks. Kogu valitsuse, eelkõige peaminister Rõivase, siseminister Pevkuri ja sotsiaalkaitseminister Tsahkna usaldusväärsus on langenud nulli ja mistahes infot nendelt tuleb käsitleda desinformatsioonina.“

Helme sõnul tuleks Brüsseli pommiplahvatuste valguses järgida Poola eeskuju ja immigrantide vastuvõtmine peatada.

Exit mobile version