Uued Uudised

Euroopa Komisjon tegi ettepaneku sulgeda EL-i piirid mittehädavajalikule reisimisele

European Commission President Ursula von der Leyen speaks during a joint press conference after a G7 Leaders' videoconference on COVID-19 at the EU headquarters in Brussels on March 16, 2020. - Ursula von der Leyen on March 16 proposed that the EU close its borders to non-essential travel, as Europe scrambles to fight the spread of the coronavirus disease. Charles Michel will official propose the measure at an EU leaders summit on March 17 that will be held by videoconference. That meeting will come one day after the G7 holds a similar high-level videoconference. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen tegi esmaspäeval ettepaneku, et ühendus sulgeks oma piirid mittehädavajalikule reisimisele.

“Mida vähem reisimist, seda rohkem saame viirust ohjeldada. Seepärast teen ma riigi- ja valitsusjuhtidele ettepaneku kehtestada ajutised piirangud mittehädavajalikule reisimisele Euroopa Liitu,” ütles ta.

Piirang oleks jõus 30 päeva ning ei puudutaks koju naasvaid EL-i kodanikke või teiste riikide tervishoiueksperte.

Kindlasti peaks see meede hõlmama ka rahvasterännet – loodetavasti lõpetaks see mõneks ajakski migratsiooni Euroopasse ja annaks ka Vahemere äärde pürgivatele migrantidele teada, et pudrumägede ja piimajõgede äärde enam ei pääse, ning tuleb koju jääda. (BNS-UU)

Exit mobile version