Uued Uudised

Küsitlus: enamik Trumpi toetajatest on veendunud, et demokraadid varastasid valimised

SALEM, OR - NOVEMBER 21: Protesters rally in front of Gov. Kate Brown's residence, Mahonia Hall, on November 21, 2020 in Salem, Oregon. Protesters angered by lockdown measures and the presidential election results rallied for the third consecutive weekend in the state's capitol. Nathan Howard/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Politico viis läbi küsitluse, mille tulemused näitavad, et enamus president Trumpi valijaid on veendunud valimiste võltsimises ja selles, et valimiste tulemused ei ole seaduslikult kehtivad.

79% Trumpi valijatest arvab, et valimised olid n-ö varastatud ja kõigest 21% usub valimistulemuste õigsusesse.

Breitbart toob välja uuringu olulisemad punktid.

Ligi kaks kolmandiku Trumpi valijatest ei tunnusta valimistulemusi. Nii suur usaldamatus on pretsedenditu. Joe Bideni valijatest 97% on nõus, et Biden on kuulutatud võitjaks, Trumpi valijatest nõustub sellega 38%.

83% Trumpi valijatest usub, et meedia ei tööta rahva huvides. Bideni valijatest 72% leiab, et meedial on Ameerika demokraatias oluline roll.

81% vabariiklastest valijatest suhtuvad demokraatidesse vähema austusega kui neli aastat tagasi. 77% demokraatidest tunneb sama vabariiklaste suhtes.

Küsimusele, kas USA-s tuleks jätkata praeguse valijameeste süsteemiga, või tuleks minna üle rahvapoolsele otsevalimisele, leidis 61% vabariiklastest, et tuleks jätkata sama süsteemiga ja 59% demokraatidest tahaks minna üle rahvapoolsele otsevalimisele.

28% demokraatidest arvab, et Biden peaks olema president vaid ühe ametiaja.

Nii Trump kui ka tema asepresident Mike Pence (eraldi) on 2024. aasta presidendivalimiste populaarseimad kandidaadid.

Küsimustik viidi läbi vahemikus 10.-19. november ja küsitleti 1500 valijat.

Allikas: Breitbart

Exit mobile version