Uued Uudised

Läti ärimehed pettusid Saksamaas, sest varimajandus vohab ja immigrante täis Berliin ei ole enam ärilinn

In this photo taken Friday, May 27, 2016, Syrian refugees Halima Taha, second from left, and her husband Fadi Sayed Ahmad, third from left, talk with another Syrian migrant family during the school festival of their children of the elementary school in the village Golzow, about 80 kilometers (50 miles) east of Berlin, Germany. When the elementary school in Golzow couldn't find the 15 students needed to set up a first-grade class, town officials persuaded two Syrian families to move to the small town on the Polish border. (AP Photo/Markus Schreiber)

Delfi Ärileht vahendab üht päris õpetlikku lugu lätlaste ja sakslaste mailt, mis lükkab ümber mitmeid müüte.

Lugu ise kõlab “Sakslased tahavad palka sulas ja varimajandus lokkab ehk miks lätlaste Lido võib Saksamaalt lahkuda.” Selles artiklis selgub, et lood meie liberaalidele eeskujuks oleval EL-i juhtmaal Saksamaal on eriti nirud.

Nimelt on Lidol Berliinis kaks kolmeaastase staažiga toitlustuskohta, millest ühel läheb hästi, teine aga kidub ja tuleb ilmselt sulgeda, tootmine viiakse Berliinist minema ja 12 kavandatud restorani ilmselt ei tule. Põhjuseks nimetatakse lokkavat varimajandust.

Lido esindaja Gunārs Ķirsons tunnistab, et nemad ootasid ausate maksumaksjate riiki sattumist, kui tegelikult tahavad kaheksa kümnest töölesoovijast palka sularahas.

Ilmselt peitub iva ka Gunārs Ķirsonsi lauses: „Berliin ei ole Saksamaa. Siin on immigrandid kogu maailmast. See oli teine viga, mis me tegime. Berliin ei ole linn äritegevuse arendamiseks.”

Allikas: Delfi

Exit mobile version