Uued Uudised

Poola peaminister peab gaasihindu ja rändekriisi hübriidsõja osadeks

epa09595981 Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki attends a joint press conference with his Latvian counterpart after their meeting in Riga Latvia, 21 November 2021. The Polish prime minister started a tour of the Baltic states to seek support in the migrants crisis. This is the second in a series of meetings between Morawiecki and European leaders related to the crisis on the Polish-Belarusian border. EPA/TOMS KALNINS

VARSSAVI, 22. november, Interfax-BNS – Euroopa Liidul on veel aega, et vältida uutest väljakutsetest tulenevat katastroofi, arvas Poola peaminister Mateusz Morawiecki.

“Euroopa põrkus uutele ohtudele – rändekriis, küberrünnakud ja gaasihindadega manipuleerimine – need on vaid näited Moskva ja Minski algatatud hübriidsõjast. Poola, Leedu, Läti ja Eesti on selle rünnaku eesliinil,” säutsus ta Rwitteris.

“Oleme tunnistajaiks katsetele muuta julgeolekuvaldkonnas valitsevat olukorda. Vene väe koondamine Ukraina piirile  ja Moldova santažeerimine gaasivaldkonnas on ärevusttekitavad märguanded Euroopa Liidule. Esialgu on veel aega katastroofi vältida,” märkis Poola valitsusjuht.

“Tänan Leedu, Läti ja Eesti valitsusjuhte ühtsuse eest. Jääme ühtseteks ja solidaarseteks. See on Euroopa jaoks ainus tee,” rõhutas Morawiecki.

Exit mobile version