Uued Uudised

Portlandi vasakäärmuslikud meeleavaldajad lõhkusid Roosevelti ja Lincolni kujud

PORTLAND, OR - OCTOBER 11: A protester stands over a toppled statue of President Theadore Rosevelt during an Indigenous Peoples Day of Rage protest on October 11, 2020 in Portland, Oregon. Protesters tore down statues of two U.S. presidents and broke windows out of downtown businesses Sunday night before police intervened. Nathan Howard/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Oregoni osariigis asuvas Portlandis lõhkusid vägivallatsevad meeleavaldajad esmaspäeval ekspresidentide Theodore Roosevelti ja Abraham Lincolni kujud, teatas USA meedia.

Meelavaldus korraldati 12. oktoobril ehk päeval, mil Kolumbus juliuse kalendri kohaselt 1492. aastal Ameerikasse jõudis.

Pidevate rahvarahutuste poolest kurikuulsaks saanud Portlandis leiavad tihtipeale aset vägivaldsed aktsioonid, mida soosivad demokraatidest linnajuhid, kes on kõvasti nõrgendanud ka sealset politseid.

Ameerika rassismivastaste rahutuste käigus on puhkenud kultuurisõda, kus kultuurimarksistid hävitavad Ameerika ajalugu.

Seejuures tasub silmas pidada, et Lincoln oli president, kes kaotas riigis orjuse, kuid marksistid leiavad, et ta ei andnud neegritele piisavalt vabadust ja positsiooni. (BNS-UU)

Exit mobile version