Uued Uudised

Suurbritanniasse püüdlevad migrandid kasutasid sinna pääsemiseks lausa F-1 abi

A hand out image made available by the Societe Nationale de Sauvetage en Mer (SNSM) on February 18, 2019, shows British rescuers helping some 20 migrants on a semi-rigid boat trying make their way from France across the English Channel. - Twenty migrants who tried to reach England aboard a motorboat were intercepted in the Channel by the British authorities in the English zone, said the maritime prefecture on February 18, 2019. "A fishing vessel gave the alert a little after 8am", after spotting this group of "18 to 20 migrants" off Cape Gris-Nez, said the same source. (Photo by Handout / SOCIETE NATIONAL DE SAUVETAGE EN MER / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SNSM" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Migrantide soov Euroopasse pääsemise järel edasi Briti saartele jõuda on Brexitist hoolimata sedavõrd võimas, et üle La Manche väina on avatud isegi inimkaubitsejate tasuline paadivedu, ning ülepääsuks kasutatakse kõikvõimalikke nippe.

ERR vahendab: “Ferrari vormel-1 meeskonda tabas Silverstone’i ringrajale jõudes üllatus, kui tiimi veokist leiti kaks immigranti. Arvatakse, et immigrandid ronisid Ferrari sõidukisse Prantsusmaal Calais’ sadama lähistel ja neil õnnestus vahele jäämata pääseda Suurbritanniasse ja otse Silverstone’i ringraja tiimialale. Vahelejäämisel anti immigrandid üle Suurbritannia politseile.”

Suurte veokite juhid on juba aastaid hädas veoautodesse pugevate migrantidega, kes lõhuvad koormakatteid, ronivad mistahes kohta ja sunnivad juhte ka vägivallaga ennast kaasa võtma. Prantsusmaa poolel veokitest leitud migrandid lastakse tolli- ja politseiametnike poolt lihtsalt lahti, autojuhid aga saavad mõlemal pool väina “smugeldamise” eest rängad trahvid kaela.

Migrantide pürgimine Suurbritanniasse on kaasa toonud ka ohvreid – nad on tapnud autojuhte, ise hukkunud veokitesse hüppamisel, jäänud Eurotunnelis rongi alla, külmunud surnuks lennuki pakiruumis ja hukkunud La Manche väina lainetes. Prantsusmaa ja Inglismaa jõustruktuurid on seetõttu kõik ülepääsud Inglise kanalist hoolika valve alla võtnud.

Migrante meelitab Suurbritanniasse muuhulgas ka see, et seal on suured sisserändajate kogukonnad, neil on oma poliitilised esindatused ja võimalus ühiskonda migratsioonilembeliseks muuta.

Exit mobile version