Uued Uudised

Texas keelustas sotsiaalmeediast vaadete pärast eemaldamise

AUSTIN, TX - JULY 10: Members of the House Select Committee on Constitutional Rights and Remedies are gathered for hearings on bail reform and election integrity bills at the Texas State Capitol on July 10, 2021 in Austin, Texas. Lawmakers are using a special session of the 87th Legislature to work through a list of priorities set by Republican Gov. Greg Abbott which include overhauling the states voting laws, bail reform, border security, social media censorship, and critical race theory. Tamir Kalifa/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Texase osariik muutis neljapäeval populaarsete sotsiaalmeediaplatvormide jaoks ebaseaduslikuks kasutajate eemaldamise nende poliitiliste vaadete pärast.

USA konservatiivid on süüdistanud Facebooki, Twitterit ja teisi sotsiaalmeediahiiglasi tsensuuris ja nende seisukohtade lämmatamises.

Sotsiaalmeedia on taolised süüdistused korduvalt tagasi lükanud. Samas on ka Eesti konservatiivsete vaadetega inimesed kogenud pidevalt blokeerimist selle tõttu, et nende vaated ei klapi “kommuuni standarditega”. Kui aga vaadata seda, kes on Eesti poolt sotsiaalmeedia standardite kontrollijad, siis nendeks on eranditult vasakliberaalse maailmavaatega inimesed.

Kuna enamikus mõjukates lääneriikides, sealhulgas USA-s, on võimul vasakliberaalse jõud, on just nemad pannud sotsiaalmeediaplatvormid “vihakõneseaduste” järgi tegutsema ning sellest tuleneb ka sõnavabaduse piiramine poliitiliste vaadete tõttu. (AFP-BNS-UU)

Exit mobile version