Uued Uudised

Twitteri topeltstandardid: vasakliberaalsed vihakõned on aktsepteeritavad ja hinnatud

May 13, 2019 - Poland - In this photo illustration a Twitter logo seen displayed on a smartphone. (Credit Image: © Omar Marques/SOPA Images via ZUMA Wire)

Uudise taustal, kuidas Youtube eemaldas Objektiivi videod, kirjeldab ka Breitbart, kuidas vasakliberaalsed vihaõhutused sotsiaalmeedias aina õitsevad.

Twitter eemaldab hoolega n-ö vihakõnele ja vägivallale õhutavaid postitusi, kuid ei ole siiani eemaldanud nädala alguses tehtud postitust, milles internetikoomik ja Awful Records illustraator Zachary „Zach“ Fox ähvardas tappa 7-aastast Trumpi toetajat. Tema postitus on kogunud juba enam kui 100 000 meeldimist ja 19 000 vastupostitust.

Breitbart vahendab, et Fox postitas fotošopitud pildi 7-aastasest Texases elavast poisikesest, kes sai hiljuti kuulsaks sellega, et kogus Mehhiko piirimüüri ehitamiseks omatehtud limonaadi- ja kakaomüügiga 22 000 dollarit. Pilt kujutas poisikest ja talle otsa sõitvat autot.

Ehkki Foxi „nali“ 7-aastase poisi auto alla ajamisest on Twitteris endiselt üleval, tegeleb meediaplatvorm samal ajal usinalt igasugu teistsuguste postituste mahavõtmisega (nagu näiteks riigiametnike kohta tehtud narrivad postitused või meemid).

Mais teatas näitleja James Wood, et sulgeb oma Twitteri konto ega ava seda enne, kui sõnavabadus on taastatud, ja näiteks Donald Trump Jr. postitas hiljuti küsimuse: „Miks on nii, et @Twitter ei blokeeri kunagi „kogemata“ mõne tuntud demokraadi kontot? Miks tehakse seda alati konservatiividega?“

Tõepoolest, nii mõnegi blokeerimise puhul on Twitter rääkinud „vigadest“ ja algoritmi probleemidest, kuid need nn eksimused juhtuvad ikka ainult konservatiivsete kasutajatega.

Heaks näiteks on kõik need kasutajaid, kes ähvardasid ja ahistasid aasta alguses Twitteris Covingtoni katoliikliku kooli õpilasi. Nende Twitteri kontod on kõik aktiivsed ja alles.

„LUKUSTAGE NEED LAPSED KOOLI JA PANGE SEE PAGANA KOOL PÕLEMA“ kõlas näiteks üks postitustest. Sarnaseid sõnumeid on küll kustutatud, kuid kontod on alles ja nende kasutajad on teada.

7-aastase poisi üle julma nalja heitnud Fox ei paista oma konto pärast sugugi mures olevat. Vastupidi, nimetatud postitus on tema lehel esimene ja sellele järgneb veel terve hulk mõnitavaid säutse, mis naeravad Foxi ähvardavast postitusest häiritud olnud vabariiklaste üle.

Breitbart News küsis Twitterilt ka kommentaari, kuid sellele ei ole saadud mingit vastust.

Allikas: Breitbart

Refereeris Triin van Doorslaer

Exit mobile version