Uued Uudised

USA-s Georgias sai tõestust suur valimispettus (koos videosalvestusega)

Trumpi kampaaniameeskond esitas neljapäeval Georgia osariigis toimunud erakorralisel kohtuistungil videosalvestuse, milles on näha, kuidas Fultoni maakonna valimisjaoskonna töötajad jätkasid hilisõhtul salaja häältelugemist, sisestades hääli eelnevalt kohvritesse peidetud sedelitelt.

President Trumpi jurist Rudy Giuliani näitas kohtus valvekaamerate salvestust, millelt on näha, kuidas pärast kella kümmet lahkub enamik valimisjaoskonna töötajaid, kuid neli jääb kohale. Teiste lahkumise järel tõmbavad nad ühe laua alt välja kohvrid kaughääletuse teel antud sedelite ja sõjaväelaste sedelitega, mida hakatakse lugema ning sisestama.

Tunnistust andnud naine ütles, et ta nägi, kuidas laua alt tõmmati välja neli kohvrit. See toimus pärast seda, kui teised töötajad olid saadetud koju. Kohale jäi neli inimest, kaasa arvatud naine, kes teised koju saatis.

„Miks olid need sedelid seal teistest eraldi ja miks hakati neid lugema alles siis, kui kohal ei olnud enam ühtegi pealtnägijat?“ küsis Trumpi juristide meeskonna heaks töötav vabatahtlik Jacki Pick.

Pick ütles salvestusele viidates, et salajane häältelugemine kestis umbes kella poole üheteistkümnest õhtul kuni kella üheni öösel. Picki väitel alustati kohvritest võetud häälte lugemisega alles siis, kui kõik vabariiklastest vaatlejad ja ajakirjanikud olid ruumist lahkunud.

Tema arvamuse kohaselt võis hilisõhtul sisestatud sedelite arv olla suurem kui võiduks vaja, ja see on alla 13 000 hääle.

Georgia osariigi kuberner Brian Kemp, kes siiani püsis väidetavate valimispettuste osas üsna ignorantsena, muutis esitatud tõendite valguses oma meelt ja kutsus üles viima läbi hääletussedelite allkirjade auditit.

Trump on ühendanud presidendivalimistega seotud pettuste paljastamise Georgia osariigi senatikandidaatide toetamisega jaanuaris toimuvateks senativalimisteks. Georgia vabariiklastest senatikandidaatide edu määrab, kas senatis jääb kontroll vabariiklaste kätte.

Allikad: Breitbart (koos videoga),Townhall

Exit mobile version