Uued Uudised

Vene-NATO läbirääkimised nurjusid, sõjaoht ja gaasihinnad kasvavad

FILE - A sign reading "Nord Stream 2 Committed. Reliable. Safe." hangs above a painted map at the natural gas receiving station in the Lubmin industrial estate in Lubmin, Germany, Nov 16, 2021. The Senate confirmed more than 30 ambassadors and other Biden administration nominees early Saturday after Majority Leader Chuck Schumer agreed to schedule a vote on sanctions on the company behind the Nord Stream 2 pipeline that will deliver natural gas from Russia to Germany. (Stefan Sauer/dpa via AP, File)

Euroopas tõusis reedel järsult gaasi hind, mille põhjusena nähakse sel nädalal NATO riikide ja Venemaa vahel julgeoleku teemadel peetud kõneluste nurjumist.

Venemaa teatas neljapäeval, et USA ning NATO-ga tervikuna peetud kõnelused ei aidanud lahendada Moskva julgeolekumuresid ning see suurendab kartusi, et Läänel ei õnnestu oma diplomaatilise tegevusega ära hoida Venemaa rünnakut Ukrainale, vahendas Financial Times (FT). Kiievi NATO-püüdlusi vastustav Venemaa on viimastel kuudel koondanud naaberriigi piiridele väidetavalt üle 100 000 sõjaväelase.

Neljapäevaste uudiste järel tõusid gaasihinnad ligi 25 protsenti ning jõudsid 90 euroni megavatt-tunnist (MWh). Gaasioperaatorid kardavad, et geopoliitilised pinged võivad vähendada Venemaa gaasieksporti Euroopa riikidesse ajal, kui gaasihoidlate täituvus on selle aastaaja kohta niigi rekordiliselt madal. (ERR)

Exit mobile version