Uued Uudised

Venemaa korraldas Poola ja Leedu lähedal simuleeritud tuumaraketilöögi

This undated handout picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 17, 2022 shows the test-fire of a new-type tactical guided weapon in North Korea. - North Korea has test-fired a new weapons system, under the supervision of leader Kim Jong Un, that it claims will boost the efficiency of its tactical nuclear weapons, state media said early April 17, 2022. (Photo by KCNA VIA KNS / AFP) / - South Korea OUT / ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. /

Venemaal valmistatakse avalikkust üha enam ette tuumaohuks, ka Venemaa kõrged poliitikud on maininud tuumarelvasid. Elu on näidanud, et mida Venemaa eitab või millest ta räägib, siis tegelikult see ka teoks saab. Üldiselt on võetud seda lihtsalt ähvardusena läänt hirmutada, kuid nüüd on teada, et Venemaa korraldas kolmapäeval Poola ja Leedu vahelise piirkonna lähedal simuleeritud tuumarakettide lööke. Seega muutub tuumaoht seda reaalsemaks, mida kauem Venemaa agressioon Ukrainas venima jääb.

Ajaleht Moscow Times kirjutas, et Venemaa kaitseministeeriumi avalduses öeldakse, et Vene väed korraldasid löögid Kaliningradi lääneosas.

Pärast seda, kui Venemaa president Vladimir Putin alustas 24. veebruaril sõjalist kallaletungi Ukrainale, on tema ja teised Venemaa ametiisikud teinud avaldusi, mis sisaldasid vastulöökide ähvardusi tema sõda segavate riikide vastu. Putin on pealetungi ajast peale olnud tülis ka Poola ja teiste EL-i riikidega. Eelmisel nädalal lõpetas Venemaa maagaasi tarnimise Poolale ja Bulgaariale seoses nende riikide Ukraina toetusega.

Venemaa tuumavõimelised liikuvad ballistiliste rakettide süsteemid Iskander läbisid kolmapäevase simulatsiooni käigus rea elektroonilisi väljalaskmisi, ilma et oleks tegelikult rakette välja tulistanud, vahendab Times. Uudiste veebisait kirjutas ka kaitseministeeriumi avalduses, mille kohaselt andsid Vene väed Kaliningradis ka erinevat tüüpi rünnakuid sihtmärkidele, mis jäljendasid vaenlase lennuvälju, sõjatehnikat ja komandopunkte.

 

Allikas: Newsweek

Exit mobile version