Uued Uudised

Andres Raid: oleme jõudnud ökoseksi, keskkonnasõbralike kaitsevahendite ja lastetuseni CO neutraliseerimise nimel

epa09467939 A social worker shows condoms before a donation at the Plafam Clinic in Caracas, Venezuela, 13 September 2021 (issued 14 September 2021). The shortage of contraceptive methods in Venezuela and their high costs have become an obstacle to family planning, thus causing, according to various organizations and experts, a violation of women's sexual and reproductive rights. EPA/RAYNER PENA R

„Liialdada on alati võimalik, kui see on teada ja sellega arvestatakse, on see isegi pisut humoorikas. Järgnev ei ole ei liialdus ega isegi iroonia, see oleks draama, kui tegemist oleks erandjuhuga, kuid kuna tegemist on meinstriimiga, siis on tegemist juba tragöödiaga.

BBC-s arutletakse tõsimeeli, kuidas saaks igaüks, kes füüsilisest lähedusest lugu peab, kah oma panuse rohepöördesse anda, see pole nali.

Küsimus seataks püsti lihtsalt – mis asi see öko-sõbralik seks siis selline üldse on?! See tähendab teadlikku valikut lelukestest (toredad punased nahkse rihmaga suutropid, suured ja väikesed dildod, voodilinad ja palju muudki kuni kondoomideni välja) – nii selgitab asja spetsialist Nigeeriast.

ÜRO Rahvastiku Fond on välja rehkendanud, et 10 miljardit latekskondoomi visatakse igal aastal minema (ei täpsustata, kasutatud või mitte) ja need maetakse maapinda. Jube lugu on see, et kondoomid ei alluvat taaskäitlusele ja – kasutusele. Mainitakse ka lambasoole kondoome, mis olevat ainuke biolagunev alternatiiv (suur „teadlane“ ei räägi revolutsioonist selles valdkonnas, mis toimus siis, kui hakati soolt lambast eelnevalt välja võtma).

Suur mure on selles, et libestid olevat ka suuresti tehtud naftaproduktidest, õnneks on hakatud kodudes (ei tea kus) ka käepärastest ja ökosõbralikest ainetest sama otstarbega ainet valmistama.

Mida veel saab vähendada? Loomulikult seksi ennast. Ja veel – vältida tuleks vahendeid, mis on pakendis ja põhjustavad seega reostust, tuleks valida eetiliselt (!?) valmistatud pesu ja riietust, vältida seksi duši all, mis hoiab kokku vett – nii sooja kui külma, ära on toodud isegi eeskujulik noor naine Lauren, kelle öökapi pealt ei leiagi kondoome, vaid iga partner läheb enne kaissu pugemist end testima…

Tsiteerime: „See kõik viib meid kokkupõrkeni, kus saavad kokku seks ja keskkond – selleks on laste saamine“.

Saame teada, et 2017.aastal andis autovaba elu 2,3 tonnise CO2 säästu aastas ja laste MITTEsaamine koguni 58,6 tonnise… Briti teadlaste küsitlus 10 000 noore hulgas üle ilma andis tulemuseks, et kolmveerand neist kardavad tulevikku ja kahtlevad väga laste saamise mõttes.

Seda loetelu võiks jätkata, ajupesu suund ja paraku ka mõju on aga tõsiasi. CNBC toob samuti välja, et suur osa inimesi kahtleb laste saamise võimaluses ja vajalikkuses lähtudes just kliimamuutusest.

Aga – loodus saab ilma inimestata suurepäraselt hakkama, inimene ilma selleta paraku mitte. Pange tähele, see absurd, kus „tühistatakse“ Vello Toomemetsa „Maa tuleb täita lastega“ ja tema ise takkaotsa, on varsti reaalsus.“

 

Andres Raid, ajakirjanik

Exit mobile version