Uued Uudised

Ebaseaduslik sisseränne Euroopasse kasvas maikuus hüppeliselt

African migrants, who according to the Libyan navy were rescued by the country's coast guard, are gathered at the naval base of the capital Tripoli on June 21, 2018. / AFP PHOTO / MAHMUD TURKIA

Märtsis ja aprillis koroonaviiruse tõttu madalana püsinud illegaalne immigratsioon Europasse sai mais sisse uue hoo. Ametlikel andmetel ületas mais Euroopa piiri 4300 illegaali, mis on ligi kolm korda enam kui aprillis.

Euroopa Liidu piiriagentuuri Frontex raportist selgub, et kõige aktiivsem tegevus toimus Ida-Vahemere migratsiooni teekonnal Türgist Kreekasse, kus registreeriti 1250 illegaalset piiriületust – kaheksa korda enam kui aprillis. Enamik sealt kaudu liikuvaid migrante on päritolult afgaanid, vahendab VOE.

Suurenes ka migratsioon Kesk-Vahemere piirkonnas Liibüast ja Tuneesiast Itaaliasse ning Maltasse. Sealtkaudu ületas illegaalselt piiri enam kui 1000 migranti, mis on võrreldes aprilliga 40% tõus. Enamik sealtkaudu liikuvaid migrante tulevad Bangladeshist, Sudaanist ja Elevandiluurannikult.

Raportis märgiti ära ka migratsiooni suurenemine Lääne-Vahemere teekonnal Marokost Hispaaniasse – illegaalseid piiriületajaid oli siin 650, mis on ligi neli korda rohkem kui aprillis. Enamik siitkaudu Euroopasse tungivaid migrante on alžeerlased.

Lääne-Balkani teekonnal registreeriti mais 900 illegaalset piiriületust, mis on ligi kümme korda rohkem kui eelneval kuul. Jaanuarist maini on Frontex registreerinud 31 600 illegaalset piiriületus, mis on siiski 6% vähem kui möödunud aasta samal perioodil.

Euroopa Liidu politseiamet Europol hoiatas mais oma iga-aastases raportis, et koroonaviiruse tõttu soikunud inimkaubandus suureneb arvatavasti karantiinimeetmete leevenedes ja riigipiiride uuesti avanemisel kohe.

Exit mobile version