Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Petitsioon ja abielureferendum: liberaalid kisuvad omavahel tülli

-
29.10.2020
Jürgen Ligi peaks õppust võtma vanalt mungalt.
© UU

Roheliste algatatud petitsioon omasooliste abielu seadustamiseks, millele kirjutas alla ka Eesti200, on nad tülli ajanud sotside ja Reformierakonnaga, sest viimased hoiduvad tulemast nende sõnul „EKRE  mängumaale“, et mitte rahvuskonservatiividele veelgi hoogu anda.

Liberaalide hulgas kõlavad süüdistused, toimuvad solvumised, pettumused… eks selline käitumine ongi neile iseloomulik.

Selle toreda nagina illustratsiooniks avaldame katkendi Reformierakonna liikme Jürgen Ligi äsjase dotseeriva postituse sotsiaalmeedias:

„Kärkivad liberaalid võiksid järele mõelda, et maailm ei muutu normide järgi kellegi peas ja et igasugune poliitiline pealetükkivus eraelu asjades on liberaalsuse antipood. Ajaloo lõpp ootab kaugel Fukuyamast ja milline muutus areng on, jääb seniks ilmselt defineerimata.

Petitsioon on poliittehnoloogia nagu referendumgi, mispärast on ainult tehnoloogia ka süüdistused, et sellega mitteühinemine on keskaeg, vähearenenud, põhimõtete hülgamine, poliitehnoloogia ja reitingu pärast muretsemine. Eriti kui ütlejal endal reiting ja põhimõtted suuresti puuduvad või tema eelmine tegu oli blokeerida traditsioonilise abielu kaitseks kooseluseadust, nagu oli Margus Tsahknal.

Parlamendile ei saa peale suruda ei vaateid ega taktikaid nende kaitsmisel. On üsna kindel, et petitsioon tagab referendumi edu, sest ta tehti ümber lükkama senist argumenti, et institutsioon pole ohus.
Kooseluseadusegagi oleme poolepeal, ehkki see pidi pinged maha võtma. Sealsamas on nüüd ka EKRE, referendum ja kahe valitsuserakonna soov ta tühistada.“

See on reageering roheliste süüdistustele, et petitsioonile allkirja andmise keeldumise taga on Reformierakonna ja sotside kartus oma reitingu languse pärast.