Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ühiskonna lõhestajad ei tule mitte EKRE-st, nagu liberaalid väidavad, vaid Praxisest

-
10.11.2020
Siit saab alguse ühiskonna lõhestamine.
© Kuvatõmmis

Alles levitas opositsioon seisukohta, et EKRE korraldatav abielureferendum lõhestavat ühiskonda ja varjutavat kohalikke valimisi – nüüd paneb  hoopiski nende endi leer kokku võimsa vastukampaania, mis saab olema üks enneolematu lõhestamine.

Tarmo Jüristo paneb maha ameti Praxise juhina, et luua platvorm, mis hakkab tegelema liberaalsete jõudude (toimetuse rõhutus) “ei”-kampaaniaga kevadesse plaanitud abieluteemalisele rahvaküsitlusele.

Jüristo ütles ERR-ile, et plaanis on luua platvorm, mille pealt hakata koordineerima vastukampaaniat abielu rahvaküsitluses nii-öelda “jah” osapoolele. Tema sõnul on praegu aktiivselt kaasatud kümmekond inimest, keda sisuliselt võib nimetada palgaliseks töötajaks. Inimesi, kellega plaanitakse koostööd ja kes panustavad, on sadakond.

Ta märkis, et platvormi stardiks on rahastuskokkulepped saavutatud, aga arvele raha veel kantud ei ole. Jüristo sõnul on eesmärk kogu kampaania läbi viimiseks koguda vähemalt 100 000 eurot.

Rahareklaam on juba lahti läinud, sealhulgas Ekspress Grupi toel.

“Eesti Ekspressis on lugu sellest, kuidas Tarmo Jüristo tõmbab käima liberaalide ühingut, mille esimeseks suureks projektiks oleks abielu-referendumil EI-kampaania vedamine. Uudise alapealkirjaks on “OTSITAKSE TOETAJAID – VAJA ON RAHA JA PALJU”. Huvitav, kas Eesti Ekspress tahaks tasuta reklaami korras teha samaväärse artikli ka sellest, et SAPTK otsib JAH-kampaaniaks ettevõtjatest toetajaid ning et vaja on raha ja palju? Ilmselt mitte, teadagi miks,” kirjutab Varro Vooglaid.

Seega lükkab ühiskonda lõhestava ei-kampaania käima liberaalne leer, EKRE poolt poleks tulnud nii loomuliku asja kui mehe-naise abielu ainuvõimaluse kinnistamiseks mingit superkampaaniat.

Mis aga puutub Praxisesse, siis Jüristo juhitud organisatsioon kirjutab enda kohta: “Oleme kodanikualgatuslik, sõltumatu ja avalikes huvides tegutsev mõttekoda. /…/ Me ei sõltu ühestki poliitilisest ega majanduslikust huvirühmast.”

ERR kirjutab samas: “…mis hakkab tegelema liberaalsete jõudude “ei”-kampaaniaga” – ja ei sõltu ühestki poliitilisest huvirühmast?

Selline organisatsioon saadab siis ühiskonda lõhestama oma juhi, kuigi abielureferendumi takistamine ei lähe kuidagi kokku Praxise sõltumatuse ja avalike huvide esindatuse põhimõtetega (toetatakse ühte osapoolt). Järsku seetõttu, et “Aastail 2001-2007 oli Praxise peamine institutsionaalne doonor Avatud Ühiskonna Instituut – fond, mille George Soros oli asutanud kodanikuühiskonna arengu toetamiseks”, nagu nad ise kirjutavad.