Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: opositsiooni vastutegevus on sabotaaž

-
09.12.2020
Riigikogu istungi saal

Järgmisel esmaspäeval läheb riigikogu ette hääletusele abielureferendumi teema, küsimus on selles, kas see võetakse menetlusse või mitte. On teada, et opositsiooniparteid üritavad seda iga hinna eest põhja lasta, esitades tuhandeid muudatusettepanekuid.

Iga muudatusettepanek tuleb riigikogus läbi hääletada. Riigikogu töö- ja kodukorraseaduse kohaselt saab enne iga muudatusettepaneku hääletust võtta kümme minutit vaheaega, et selle üle arutada.

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles Postimehele, et Reformierakonna fraktsioon on juba ette valmistanud 3800 muudatusettepanekut ning töö käib edasi. Sama teeb ka Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioon.

Riigikogu esimees, EKRE frakstiooni liige Henn Põlluaas hindas opositsiooni kava esitada kümme tuhat või rohkem muuudatusettepanekut referendumieelnõule väga vastutustundetuks. Põlluaas: „Obstruktsioon on loomulikult üks opositsiooni tööriist, kui aga sellega hakatakse kahjustama meie parlamentarismi ja parlamendi töövõimet, on asi kurjast. See on siis sabotaaž, riigihuvide kahjustamine ja põhiseaduse vastane tegevus.“

Ta nentis, et  opositsioon on ilmselt täiesti valmis parlamenti sisuliselt kinni panema. Põlluaas: «Meie ei saa muidugi selle peale välja minna, et parlament muutuks täiesti töövõimetuks, kui parlament ei saa aasta aega mingit muud küsimust lahendada!“

Riigikogu esimehe arvates peaks põhiseaduskomisjon põhjalikult kaaluma võimalust eelnõusid ühte kokku siduda, sest neil on ju tegelikult kõigil üks eesmärk – parlamendi töö takistamine.