Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Alar Laneman: poliitikas on kõigil üksteist vaja

-
31.01.2021
Siseminister Alar Laneman.

Endine siseminister Alar Laneman (EKRE) ütles pikemas intervjuus Pärnu Postimehele, et tema suhteliselt lühikeseks jäänud ministriaeg oli piisav selleks, et näha, kui tugev meeskond seal on, selle ajaga jõudis ta seal ka üht-teist ära teha.

Rohkem on intervjuus siiski juttu tema riigikogus töötamisest ning seda aega hindab Laneman ääretult põnevaks, samas on ta kohanud parlamendis kahjuks ka palju lapsikust. Endisele kõrgemale kaitseväelasele näeb see kohati pentsik välja.

„Näiteks kohtumised ministritega, peaministriga ja küsimuste esitamine. Oli täiesti tüüpiline kaheosaline küsimus, millest esimene osa on vürtsikas solvang. No mis sa arvad, mis sealt tuleb siis vastuseks? Küsija raiskas ära aja ja võimaluse infot saada. Mõni ütleb, et see ongi poliitika, mina ütlen, et see on ebavajalik,“ rääkis ta.

Laneman: „Riigikogu ja valitsus, nii koalitsioon kui opositsioon peaksid alati meeles pidama üht: kui meil läheb järsku midagi väga halvasti – ja koroonakriis andis vihje, et seda võib ette tulla –, siis on meil kõigil üksteist vaja. Koostööd. Aga kui sa inimest pidevalt solvad, kuidas sa kujutad ette, et siis hakatakse koos efektiivselt rahva hüvanguks tegutsema?“

Mis puutub siseministeeriumisse, siis selle kohta rääkis Laneman, et talle paistis sisejulgeoleku puhul silma, kuivõrd terviklik kogu julgeolek meil on. „Paljud riskid, mida me peame ohtlikuks Eesti riigile ja millest võivad kasvada sõjalised ohud, on sisejulgeoleku valdkonnas. Aga arvud näitavad lõhet: kümmekond aastat tagasi oli riigikaitse ja siseministeeriumi eelarve vahe 20 miljonit, nüüd on see 200 miljonit. Asutuste usaldusreitingud on väga kõrged ja nad paistavad väga tublid, aga kui vaatad lähemalt, siis töötatakse, nina vee peal. Ja muidugi palgaküsimus,“ rääkis ta.