Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Laguneva Isamaa esimees leidis lõpuks oma hädade süüdlase

-
01.02.2021
Helir-Valdor Seeder
© UU

Laiali jooksva Isamaa juht Helir-Valdor Seeder saatis erakonnakaaslastele kirja, milles ütleb, et kuna erakond pole enam seotud koalitsioonilepinguga, siis saavad isamaalased olla oma tegevuses ja sõnumites vabad ning eristuda ka endistest valitsuspartneritest, kellega neid meedias sageli ebaõiglaselt kokku laulatati.

Siin peab ta silmas ilmselt rahvuskonservatiive ning on leidnud oma arvate süüdlase nende valitsusest väljajäämises kui ka populaarsuse languses.

Tõde on aga see, et EKRE toetus kasvab ja Isamaa oma on kogu see aeg kõikunud valimiskünnise peal.

„Isamaa on nüüd opositsioonis. Loomulikult on oluliselt suurem võimalus poliitikat kujundada valitsuserakonnana aga parlamentaarses demokraatias on ikka nii, et võimu teostamine vaheldub opositsioonis olekuga. See on meile uus väljakutse aga ka uus võimalus,“ kirjutas Seeder.

„Me pole enam seotud koalitsioonilepinguga ja saame oma tegevuses ja sõnumites olla vabad ning eristuda ka endistest koalitsioonipartneritest, kellega meid meedias sageli ebaõiglaselt kokku laulatati,“ lisas ta.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhid ja ministrid on rääkinud, et valitsuses olles tuli Isamaaga pidevalt mitmes asjas piike murda ning nendele ei saanud kunagi partnerina kindel olla. Otsesemalt kajastus see aga mõne nende saadiku isepäises hääletamises, mis ei järginud koalitsioonis kokku lepitut.