Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valged lõuna-aafriklased tahavad õigust Euroopasse naasta

-
25.05.2015
lõuna-aafrika

Lõuna-Aafrika Vabariigi valged elanikud, keda ähvardab etniline puhastus, on alustanud petitsiooni, mis kutsub Euroopa Komisjoni üles võimaldama neil automaatselt saada Euroopa Liidu kodakondsust, kirjutab Sunday Express.

Poole päevaga oli petitsioonile allkirja andnud üle 1000 inimese.

Kampaania algataja Rodrigo de Campose sõnul seisavad valged lõuna-aafriklased silmitsi etnilise puhastuse ja tagakiusamisega võimuloleva Aafrika Rahvuskongressi, Majanduslike Vabadusvõitlejate partei ja teiste valgetevastaste gruppide käe läbi. “Üle 4000 valge farmeri on brutaalselt mõrvatud, tihti piinamise, vägistamise ja sandistamise järel,” ütleb de Campos.

Üha enam valgeid Lõuna-Aafrika, Namiibia ja Zimbabwe elanikke näevad ainsa lahendusena tagasipöördumist riikidesse, kust on pärit enamik nende esivanemaid – peamiselt Hollandisse ja Suurbritanniasse.

Petitsioon toob näiteks Iisraeli rahvuspoliitika. “Lähtudes Iisraeli valitsuse poliitikast, mis annab kõigile juutidele õiguse tagasipöördumiseks Iisraeli, usume me, et ei ole lihtsalt soovitatav, vaid moraalselt hädavajalik lubada kõigil valgetel lõuna-aafriklastel naasta Euroopasse.”

Praegu kehtivad Suurbritannia kodakondsuse saamiseks kõigile lõuna-aafriklastele samad reeglid, mis iga Euroopa Liitu mitte kuuluva riigi elanikele. Selleks tuleb enne kodakondsuse taotlemist elada riigis vähemalt viis aastat, tavaliselt tööviisaga.

Susan Mulder Kaplinnast kirjutas petitsiooni toetuseks: “Minu ja mu laste elud on iga päev ohus. Me armastame Lõuna-Aafrikat, aga me ei ole enam teretulnud riigis, mille meie esivanemad üles ehitasid. Meil ei ole muud valikut kui küsida teie abi.”

Samuti andis oma toetusallkirja Marischka Davies Liverpoolist. “Ma olen naturaliseeritud Briti kodanik, kuid mu ema peab omal käel Lõuna-Aafrikas hakkama saama. Ta peaks oma vanaduspõlve veetma tütre ja tütretütre seltsis. Teda on rünnatud ja ähvardatud AK47t talle pähe sihtides ning ta on traumeeritud. Ta on väärt elama hirmust vabana.”

Matty de Bruyn Kaplinnast kirjutas: “Valge mehe jaoks ei ole Lõuna-Aafrikas mingit lootust.”

Petitsioonile saab toetust avaldada siin.