Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vene presidendiadministratsiooni ülemaks määrati Karl Vaino pojapoeg

-
12.08.2016
Anton Vaino

Venemaa president Vladimir Putin määras oma administratsiooni uueks juhiks Eesti NSV kauase juhi Karl Vaino pojapoja Anton Vaino.
Putin vallandas reedel presidendiadministratsiooni ülema kohalt Sergei Ivanovi ning määras tema asemele Anton Vaino, vahendas Interfax reedel Kremli teadet. Vainot, kes töötas varasemalt Ivanovi asetäitjana, soovitas sellele kohale Ivanov ise, lisati teates.
“Anton Eduardovitš töötab meil teie asetäitjana, töötab edukalt ja Sergei Borissovitš soovitas just teid enda järglaseks,” ütles Putin teleülekandes kohtumisest Vaino ja Ivanoviga.
Anton Vaino sündis 17. veebruaril 1972 Tallinnas. Tema isa on endise Eestimaa Kommunistliku Partei (EKP) keskkomitee esimese sekretäri Karl Vaino poeg Eduard.
Vaino lõpetas 1996. aastal Moskva rahvusvaheliste suhete instituudi ja töötas seejärel 2001. aastani Venemaa saatkonnas Jaapanis, seejärel välisministeeriumis ning aastatel 2002-2007 Kremli protokolliosakonnas.
2007.-2008. aastal oli Vaino Venemaa valitsuse kantselei asejuht ning 25. aprillil 2008 määrati ta peaministri protokolliülemaks ja aparaadi aseülemaks, alates 2012. aastast oli ta presidendiadministratsiooni asejuht.
Karl Vaino oli EKP esimene sekretär ja Eesti sisuline juht aastatel 1978-1988. Pärast Eesti iseseisvuse taastamist elab Vaino Moskvas.
Ivanov määrati Vene presidendi erisaadikuks looduskaitse, keskkonna ja transpordi küsimustes.
Foto: Wikipedia