Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prantsusmaa kärbib rändetülis alžeerlaste, marokolaste ja tuneeslaste viisasid

-
28.09.2021
Ebaseaduslikud migrandid Prantsusmaal Calaisis ootavad võimalust Suurbritannisse pääsemiseks.
© Scanpix

Pariis kavatseb järsult vähendada Alžeeria, Maroko ja Tuneesia kodanikele antavaid viisasid, kuna süüdistab endisi asumaid tegevusetuses ebaseaduslikult Prantsusmaale jõudnud inimeste tagasitoimetamisel, ütles teisipäeval valitsuse pressiesindaja.

“See on drastiline ja enneolematu otsus, kuid selle muutis vajalikuks asjaolu, et need riigid keelduvad tagasi võtmast kodanikke, keda me ei taha või ei saa Prantsusmaal pidada,” kinnitas Gabriel Attal raadiojaamale Europe 1.

Raadio teatas viisasurvest juba varem teisipäeval, väites, et president Emmanuel Macron tegi sellise otsuse kuu aega tagasi, kui diplomaatilised jõupingutused kolme Põhja-Aafrika riigi mõjutamiseks olid liiva jooksnud.

Kui viisataotlus lükatakse Prantsusmaal tagasi, siis migrandi tagasisaatmiseks on vaja lähteriigilt dokumenti, mida Alžeeria, Maroko ja Tuneesia ei taha Pariisi sõnul väljastada.

“Kõigepealt oli dialoog, siis olid ähvardused ja täna viime need ähvardused täide,” ütles Attal.

“Me loodame, et vastuseks on suurem koostöö Prantsusmaaga, et meil oleks võimalik oma immigratsioonireegleid kehtestada,” sõnas ta.

Macron on andnud korralduse vähendada Alžeeriale ja Marokole väljastatavaid viisasid poole võrra 2020. aastaga võrreldes ning Tuneesiale kolmandiku võrra, teatas Europe 1.

Rändeküsimus osutub ilmselt üheks peateemaks tuleval aastal toimuvatel presidendivalimistel, kus Macroni peamiseks vastaseks võib taas saada immigratsioonivastane Marine Le Pen. (AFP-BNS)