Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

ÜRO inimõigusjuht toetab sisuliselt Valgevene hübriidsõda Euroopa vastu

-
10.11.2021
Hübriidsõdalaste kõneisik Michelle Bachelet.
© Scanpix

Ideoloogilised “inimõiguslased” on juba ammu tõestanud, et nad on väidetavate “inimõiguste” pärast valmis kasvõi Kuradi endaga lepinguid sõlmima.

ÜRO inimõigusjuht Michelle Bachelet ütles kolmapäeval, et Poola-Valgevene piiril tekkinud olukord on väljakannatamatu ja migrante ei tohi jätta ööseks lageda taeva alla.

“Ma olen vapustatud, et suur hulk migrante ja põgenikke on jäetud peaaegu jäätumistemperatuuril Valgevene-Poola piirile meeleheitlikku olukorda,” ütles Bachelet avalduses. “Kutsun asjaosalisi riike astuma otsekohe samme pingete leevendamiseks ja selle väljakannatamatu olukorra lahendamiseks vastavalt nende kohustustele rahvusvahelise inimõigusseaduse ja pagulasseaduse järgi.”

Sellise pöördumise peaks Bachelet adresseerima ainult Minski režiimile, kes veab lennukitega migrante lähteriikidest kohale ja suunab kõiki seadusi rikkuvalt läänepiirile Poolaga, kusjuures riik ei asu rändeteel, vaid tegu on kunstlikult tekitatud marsruudiga. Migrantide kehva olukorra saab ära hoida ainult Valgevene – kui Poola seda teeks, alistuks ta Lukašenka hübriidsõjale ja lubaks massimigratsiooni Euroopasse, mis ongi diktaatori eesmärk.

Bachelet ütles, et mõlema poole tugev, julgeolekule keskendunud ja poliitiliselt laetud reaktsioon olukorrale, seal hulgas üha suurema hulga sõjaväelaste kasutamine suurendab migrantide ja põgenike haavatavust ja ohte. Tema sõnul peavad võimud seadma inimõigused esikohale.

“Humanitaartoimijatele tuleb tagada viivitamatu juurdepääs, nagu ka teistele kodanikuühiskonna liikmetele, ajakirjanikele ja advokaatidele,” lisas Bachelet. Rahvusvahelise õiguse järgi ei tohi mitte kedagi takistada asüüli taotlemast, rõhutas ta.

“Mitu inimest on viimastel kuudel juba surnud, piirkonna valitsused ei saa kõrvalt vaadata ja lasta veel rohkem elusid kaotsi minna. Riikidel on kohustus kaitsta õigust elule. Neid sadu mehi, naisi ja lapsi ei tohi sundida veetma veel üht ööd selle külma ilmaga korraliku peavarju, toidu, vee ja arstiabita,” ütles ÜRO inimõigusjuht.

Kui piirkonna riigid kuulaks pseudoinimõiguslast, siis laseksid nad põhimõtteliselt massimigratsiooni Euroopasse ning kinnitaksid avalikult Vene-Valgevene hübriidsõjalist võitu. Kui kummaline see ka ei tunduks, on lõplik ja põhjalik tõrjumine ainus lahendus sellele, et migrandid enam selisesse olukorda ei satuks.

Nn kodanikuühiskonna liikmed, ajakirjanikud ja advokaadid teenivad antud olukorras ainult hübriidsõja pidajate huve, sest nad jutlustavad migrantide tingimusteta vastuvõtmist. Rahvusvaheline õigus aga ei anna mingit õigust agressiivsele sissetungile, asüüli taotlemiseks on diplomaatilised kanalid, saatkonnad ja konsulaadid.

Poola, Leedu ja Läti on sunnitud relvajõude koondama juba seetõttu, et tõrjuda oma riikidele vaenulike Venemaa ja Valgevene võimalikku agressiooni läbi hübriidsõja. Bachelet räägib inimõiguste esiplaanile seadmisest, kuid need inimõigused kaovad kohe jäägitult, kui agressor need piirkonnad massimigratsiooniga enda tahtele allutab.

Lääneriigid süüdistavad Valgevene režiimi migrantide kohalemeelitamises, et saata nad siis kättemaksuks sanktsioonide eest üle piiri Euroopa Liitu.

Valgevene väitel ei ole nad piirile saabunud migrantidega kuidagi seotud ning süüdistab Poolat inimõiguste rikkumises sellega, et migrante ei lubata riiki. See tekitab küsimuse, et mis riik see Valgevene on, kui ta ei tea, kuidas migrandid riiki satuvad.

Mitmed Lääne-Euroopa riigid on juba loobunud “inimõiguslaste” hüsteeria toetamisest ja on teatanud, et toetavad Poola, Leedu ja Läti jõulisi vastumeetmeid hübriidsõjale. ÜRO inimõigusjuht aga nõuab sisuliselt kapituleerumist Minski ja Moskva režiimide ees.