Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsuse korraldatud kiirtestide kobarkäkk ei ole “kogenematus”, vaid korruptsioon!

-
18.11.2021
Liina Kersna
© Uued Uudised

PortoRollo valitsus on tõesti hämmastav – mitte keegi ei võta vastutust, süü veeretatakse teiste kaela ning kui midagi muud enam üle ei jää, siis põhjendatakse vigu kogenematusega.

Just nimelt nii põhjendab haridus- ja teadusminister Liina Kersna Postimehele “viiemiljonilist kiirtestide häbitehingut”.

“Ministeerium pole kunagi selle valdkonnaga tegelenud, tõenäoliselt seetõttu tulid vead ka sisse,” tunnistas minister Liina Kersna. “Mul on kahju, et nii läks, aga me tõesti ei teinud midagi teadlikult või pahatahtlikult seadusevastaselt. Minu teada pole ka täna hinnatud, et me oleks seadusevastaselt käitunud,” sõnas Kersna ja lisas, et isegi kui selgub vastupidine, tuleb selle eest ka vastutada.

Nagu teada, korraldati kiirtestide tehing igasuguseid konkursireegleid eirates, ülemakstuna ja tarneõiguse sai kehva majandusliku taustaga firma – kui ministeeriumis ei teata seaduslikke teid, siis on Eesti riik praeguse valitsuse võimu all ikka päris põhjas.

Vaktsiinid juba riknesid, kiirtestid “toodi maale” reegeleid rikkudes – mida siis veel sellelt rindelt on oodata? Järgmist räigemat apsu, mis viib jälle miljonid maksumaksja raha? PortoRollo seltskond on seda juba küllaga tarbetult “maha kandnud”.

“Lõpetage palun see möga! Kogenematus? Maksta käsukorras kaks korda üle turuhinna ei ole kogenematus, see on korruptsioon!. Lollidemaal ei vastuta jälle mitte keegi! Kus kurat on Parmas ja tema poliitilised prokurörid? Kus on kriminaalasi?” küsib EKRE poliitik Urmas Reitelmann sotsiaalmeedias.

Reformierakonna “dissident” Andrus Ansip pakkus Liina Kersnat võimalikuks peaministrikandidaadiks äpardunud Kaja Kallase asemele – võib eeldada, et Kersna jätkab samamoodi ämbrites kolistamist.

Minister vastutab oma haldusala eest ja kiirtestide äpardus on seega ka “kogenematu” Kersna oma. Kaua võib Eesti veel pidevalt eksivate ministritega edasi minna?