Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meedia: Hollandi tulistamisohvrid olid Türgi päritolu ärimeestest vennad

-
31.03.2022
Väikeses Hollandi linnas Zwolles lasti maha türklastest ärimehed.
© Scanpix

Hollandis McDonald’si restoranis maha lastud kaks meest olid vennad ja tuntud kohalikud ärimehed, vahendas neljapäeval Hollandi meedia.

Politsei on alustanud inimjahti tulistajale, kes lasi Zwolle linnas rahvast täis burgerirestoranis maha 57- ja 62-aastase mehe, kes olid seal söömas.

Restoranis olid teiste seas ka koolilapsed, kellel oli äsja lõppenud jalgpallitrenn. Tunnistajate sõnul tühjendas ründaja ohvrite pihta terve püstolisalve.

Politsei ei ole ohvrite isikut ametlikud kinnitanud, kuid mitme päevalehe teatel olid need Türgi-Hollandi päritolu ärimeestest vennad Huseyn ja Ali Torunlar, kes olid tegevad võõrustussektoris.

Tunnistajad rääkisid ringhäälingule RTL Oost, et ründaja istus enne tule avamist vendade vastaslauda.

“Kahtlusalune jälgis kahte türklasest ohvrit mõnda aega,” vahendas RTL Oost. “See näib olevat külmavereline ja ettekavatsetud topeltmõrv.”

“Politsei on alustanud tulistamisega seoses laiaulatuslikku uurimist,” teatasid õiguskaitseorganid neljapäeval.

“Politsei soovib rääkida kõigiga, kes olid vahejuhtumi ajal või vahetult enne seda restoranis või selle pinnal.”

Tulistamised on Hollandis haruldased, ehkki pealinnas Amsterdamis on tulnud ette mõrvasid seoses allilma võimuvõitlusega kokaiinikaubanduse üle.

Aastal 2019 lasi Türgi päritolu mees Utrechtis terrorirünnakus trammis maha neli inimest. Ründaja mõisteti eluks ajaks vangi. (AFP-BNS)