Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

PortoRollo valitsus pettis Lõuna-Eesti omavalitsusi

-
29.04.2022
Superministeerium
© Uued Uudised

Kaja Kallase valitsus jätkab regionaalpoliitikas joont, mis viib laias laastus maapiirkondade ääremaastumiseni.

Tartu-, Põlva- ja Võrumaa 15 omavalitsust saatsid sotsiaalministeeriumile ühispöördumise, kus küsiti, miks loobus riik sotsiaaltranspordi toetamise katseprojektist enne tähtaega, kirjutab Tartu Postimees.

Kolm aastat tagasi alanud projekti tähtaeg oli 2023. aasta märts. Praeguseks on aga teada, et projektiraha lõpeb juba tänavu ning ministeeriumil pole kavas seda jätkata.

Projektiga liitusid kõik Tartumaa omavalitsused, välja arvatud Tartu linn. Kastre vallavanema Priit Lombi sõnul toimis projekt hästi, see oli edukas ja vajalik ning sellest pidi sündima plaan ja süsteem, kuidas ühildada sotsiaaltransporti maakondliku ühistranspordivõrguga. Järsku aga andis sotsiaalministeerium omavalitsustele teada, et projekti ei jätkata.

Ka ei ole sotsiaalministeeriumil plaani, kuidas omavalitsused sotsiaaltranspordi korraldamisel peaksid edasi toimima. “Põhjendusi ses osas ei ole me kuulnud,” lausus Priit Lomp. “Riik on omavalitsusi ninapidi vedanud!”

Projektiga liitumisel jäeti valdadele mulje, et neid, kes sellega liituvad, toetab riik ka edaspidi. (BNS)

Sotsiaalministeeriumil jätkub raha küll seksuaalsete vähemuste ja ideoloogiliste MTÜ-de toetamiseks, mitte aga maapiirkondade sotsiaaltranspordi tarvis. Ilmselt peegeldub selles otsuses ka prioriteet suunata rohkem rahalisi vahendeid pagulastele.