Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Anti Poolamets Strasbourgis: rahvusriikide vaenlased tahavad liikmesriikide otsustamisõiguse lõplikult ära võtta

-
30.04.2022
Strasbourg
© Scanpix

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Anti Poolamets osaleb Riigikogu delegatsiooniga Euroopa tuleviku konverentsi täiskogu istungil Strasbourgis. Riigikogu delegatsiooni kuulub lisaks Poolametsale Oudekki Loone ja Riina Sikkut, videosilla vahendusel osales Siim Kallas.

Anti Poolamets rõhutas oma sõnavõtus, et Euroopa peaks tegelema ennekõike eksistentsiaalsete julgeolekuküsimuste ja humanitaarabiga. „Oluline on aidata Euroopa suurriiki Ukrainat, kelle rahvas kannatab Venemaa julma rünnaku all. Kui kaalume konverentsiga edasi minemist, peaks see keskenduma vaid Ukraina päästmisele,“ toonitas Poolamets. Ta märkis, et Euroopa tõeline väärtus peitub nõrgemate kaitsmises.

Seekordse täiskogu istungi eesmärk on heaks kiita töögruppides arutatud ettepanekud. Sel korral on rõhk komponentgruppide ehk Euroopa Parlamendi, rahvusparlamentide, Euroopa Komisjoni ja Euroopa Liidu Nõukogu rühmade kohtumistel, kus on eesmärk kõikide töögruppide ettepanekute osas konsensus saavutada.

Ettepanekud on kodanike soovitustele tuginedes koostatud üheksal teemal: tugevam majandus, sotsiaalne õiglus ja töökohad; haridus, kultuur, noored ja sport; digitaalne üleminek; Euroopa demokraatia; väärtused, õigused, seadused ja julgeolek; kliimamuutused ja keskkond; tervis; Euroopa Liidu roll maailmas ning ränne.

Istungi järel on kavas koostada konverentsi lõppjärelduste raport, milles peaks sisalduma ka heaks kiidetud ettepanekud.

Euroopa tuleviku konverents on kodanike juhitud arutelusari, mis võimaldab inimestel kogu Euroopast jagada oma ideid ja aidata kujundada ühist tulevikku.

„Tuleviku konverentsi kohta mul ühtki head sõna kosta ei ole,“ rääkis Poolamets, „rahvusriikide vaenlased nagu Guy Verhofstadt ja suur föderalistide võrgustik teevad uue katse liikmesriikide otsustamisõigus lõplikult ära võtta. Vaidlesin poolakate ja teiste rahvuslastega pea igal kohtumisel liikmesriikide vetoõiguse kaotamise vastu, aga ikka on ühehäälsuse kaotamise nõue sees. Välispoliitikas ühehäälsuse kaotamisel hakkaks kogu EL teada saama, mida tähendab Merkeli-Scholzi agressori mahitamise poliitika.“

Anti Poolamets on kirjeldanud, kuidas ta rongiga Strasbourgi jõudes pommipaanikat kohtas. „Esimese asjana suunati minu rongiga saabunud inimesed kätega vehkivate turvameeste poolt jaamahoone taha, kõrvalteid mööda. Jõudsin märgata pommikoeri ja politseinikke, kes kõrval asuvasse rongi sööstsid. Rahvas läks kiirel sammul juhendatud suunas. Ju siis Strasbourgi jõuluturu tapatalgud on veel meeles,“ rääkis Poolamets.