Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Surmasoovijast üleaedse eest hoiatav kolumnist sarnaneb ise väga üleaedsega

-
22.08.2022
Praegu peab hoolega jälgima, kas su üleaedne või naaberkorterlane pole mitte mõni Postimehe “kolumnist”. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Postimehes on sõna saanud “kolumnist” Oliver Lomp, kelle mõttekäigud küll selle tiitli mõõtu välja ei anna, kuid eesmärk näib olevat üks – EKRE-le ärategemine.

Nii kirjutab Lomp loos “Su üleaedne võib su surma soovida”, et “See polnud sugugi ammu, kui üks EKRE liikmest «patrioot» kuulutas sotsiaalmeedias, et tema laseks Venemaa invasiooni korral ühena esimestest perega Eestist jalga, jäädes lootma, et võõrad väed Maarjamaal kõik liberastid ära tapaks, et tema saaks siis naasta ja ehitada üles normaalset konservatiivset Eestit. Need mõttekäigud pole pelgalt õõvastavad, vaid nende esitajad peaks vastutusele võtma: see pole sõnavabaduse piiramine, see on selge riigi reetmise mõõtmega vihakõne.”

“Kolumnist” võiks kõigepealt nimetada selle EKRE liikme nime ja teatada, kas ta tegi politseile avalduse “selge riigi reetmise mõõtmega vihakõne” kohta. Ehk siis, kas ta ikka koputas, nagu temasugustele kohane, või piirdus leheruumi risustamisega?

Segase mõttekäiguga “kolumnistile” vastatakse hästi sotsiaalmeediaplatvormis “Meediakriitika”: “Artikli esimeses pooles kutsub autor koputama riigireetjate peale ning teises pooles hoiatab koputajate eest. Reetjate näitena nimetatakse täpsustamata EKRE liiget ning koputajaid pidavat värbama populistid (kas EKRE?).

Kui tahta EKRE-le ära panna, siis võiks seda teha vähemalt arukalt. Autori nime juurde märgitud kolumnisti tiitel eeldaks paremat argumenteerimisoskust. Pealkiri on tõeline saavutus. Esmalt mõtled Pae tänava pommimehele või Lihula tulistajale, aga artiklit lugedes selgub, et silmas peetakse EKREt koos venelastest killerite ja küüditajatega.”

Lombi jutust võib veel mõne “tera” välja noppida: “Täpselt nagu praegu on sageli suurimad riigivastased need, kes pole modernses maailmas hakkama saanud ja süüdistavad oma saamatuses teisi, eelkõige riiki.”

Riiki süüdistavad hoolimatuses praegu tuhanded inimesed, kellele käivad üle jõu “modernse maailma” elektribörsid, rohepöörded ja kõrge inflatsioon – just need on Lombi arvates “saamatud”.

Kogu loost jääb kumama närune tunne, et surma soovivaks üleaedseks võibki olla Postimehe “kolumnist” – viha ja kättemaksuhimu on loos kohe täiesti tuntavad. Sellised vist need küüditajad olidki?

Uued Uudised