Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna kärpepoliitika tähendab seda, et turvalisi põhimaanteid pole niipea oodata

-
14.09.2022
Reformierakonna poliitika viib kõik elualad tupikusse.
© UU

Liikluskaugetele inimestele on tavaliselt raske selgeks teha, et neljarealised põhimaanteed tähendavad ennekõike liiklusohutust, sest langeb ära üks ohtlikumaid manöövreid, möödasõit tiheda liiklusega teel minekuga vastassuunavööndisse, kuid Reformierakond pani teede-ehitusele kohe võimule tulles ja kärpepoliitikat algatades pidurid peale.

Ehkki riigiteede kvaliteedi ja sõidumugavuse näitajad on viimaste aastate jooksul pidevalt paranenud, ootavad riigiteede säilitamise ja arendamise rahastamist lähiaastatel järsud kärped ning tõenäoliselt ei ole Eestil võimalik täita ka Euroopa Liidu ees võetud kohustust ehitada aastaks 2030 nõuetekohaselt välja Tallinna-Pärnu-Ikla ja Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteed, leiab riigikontroll kolmapäeval avaldatud aruandes.

Riigikontroll tõdeb, et teedeehituseks ette nähtud raha vähenemine võib halvendada võimalusi täita Eesti eesmärke liiklusohutuse alal. Ehkki valitsus on seadnud liiklusohutusprogrammis 2025. aastaks eesmärgi, et kolme aasta keskmine liikluses hukkunud inimeste arv langeks neljakümneni, ei leidu selle eesmärgi nimel vajalikeks investeeringuteks raha. Teehoiukava finantsplaani kohaselt liiklusohtlike kohtade ümberehitamiseks alates 2024. aastast enam raha ette nähtud pole. Ka seni ei ole liiklusohutusprogrammis veel ühelgi aastal programmi vahe-eesmärke saavutatud ning hukkunute arvu vähenemine kulgeb soovitust üle kahe korra aeglasemalt. (BNS)