Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme Kaja Kallase avaldusest: “Peaminister on paanikas”

-
23.09.2022
Martin Helme

Parlamendierakondade esimehed kritiseerisid peaminister Kaja Kallase (Reformierakond) neljapäevaõhtust erakorralist pöördumist ETV-s ja tõdesid, et ühiskonna rahustamise asemel tekitas see pigem ärevust ja ebakindlust.

EKRE esimees Martin Helme nimetas Kallase pöördumist Reformierakonna PR-trikiks.

“Nüüd on lõpp käes sellel show’l, mida Kaja Kallas ja Reformierakond on meile teinud alates veebruarist saadik. Et meil on aga sõjaprintsess, kes käib kuskilt lääne süvariigi riiulifirmadest medaleid ja aukirju saamas selle eest, et ta plärtsub Venemaa suunas ja korjab heast peast mingeid tankimonumente kokku. Selle tulemuseks on see, et me oleme Kremli silmis üks vaenulikumaid riike nende piiridel. Ja nüüd hakkab see reaalsus kohale jõudma. Ja meil ei ole mitte mingit ettevalmistust selleks tehtud,” kommenteeris Helme.

“Kümme aastat on meile rääkinud Taavi Veskimägi, et desünkroniseerimisega ei ole mingit muret. Aga nüüd tuleb välja, et tegelikult kukub meie elektrisüsteem kokku, kui venelased nupule vajutavad. Ma tahaks kohe näha, et Taavi Veskimägi lahti lastakse. Esiteks usalduse kaotamise pärast, sellepärast, et ta on meile valetanud,” lisas Helme.

“See, kuhu Kaja Kallas meid on tüürinud oma ärplemistega ja oma parteiprotsendi upitamisega, on niivõrd masendav, et kui seda ratsionaalselt endale teadvustada, siis inimesed lähevad hulluks,” ütles Helme.

Helme sõnul näitas Kallase pöördumine, et peaminister on paanikas. “See oli ikkagi minu meelest tema silmis paanikanoot. Tema viimased pool aastat mööda rahvusvahelisi koosolekuid lehvimine ja nii-öelda Venemaa-suunalise klähvimise esitšempioniks olemine, see ei ole kunagi olnud tark tegu. Selle asemel, et igal pool käia ja ärbelda, oleks pidanud tegelema Eesti kaitsevõime palavikulise tugevdamisega, aga mitte midagi ei ole ju tehtud,” ütles Helme veel.

Peaminister Kaja Kallas rääkis neljapäeva õhtul ETV-s tehtud erakorralises telepöördumises, et viimase aja pingeliste julgeoleku-uudiste valguses on Eesti kaitstud, ent hoiatas võimalike elektrikatkestuste eest, mille võib kaasa tuua Venemaa-poolne Balti riikide oma elektrisüsteemist lahti ühendamine ehk desünkroniseerimine. Kallas rääkis, et selleks nädalavahetuseks oli plaanitud Kaliningradi elektrisüsteemi eralduskatse, mis võib mõju avaldada ka Eestile.

Reede hommikul teatas Kallas Raadio 2 hommikuprogrammile antud intervjuus, et Venemaa teatas laupäevaks lubatud Kaliningradi elektrisüsteemi eralduskatse ärajäämisest, ent see võib toimuda mõnel muul ajal.

Allikas:ERR