Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Andres Raid: vägisi tahavad sõtta minna

-
20.11.2022
USA lennukid Poola taevas. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Kohati jääb valitsuse liikmete sõnavõttudest mulje, nagu sõda polekski enam miski, mida tuleks iga hinna eest vältida. Tundub, nagu mõtleksid nad kõik, seda üle maailma, et kui lähebki madinaks, siis toimub see igal juhul kuskil mujal. Analüütikud on kas kadunud või ei lasta neid avalikkuse ette, need kohad on reserveeritud kõikvõimalikele propagandistidele, keda kutsustakse millegipärast ekspertideks või niisama asjatundjateks.

Meeldiva erandina torkas silma Ron Pauli Instituudi analüütikute seisukoht, mille järgi viimastel sündmustel Poolas juhtunud traagilisele õnnetusele oli Ukraina juhtide poolt külge pandud konks, mis pidi maailma kõige otsesemalt täiemahulise III Maailmasõja väravatest sisse juhatama.

Artiklis öeldakse otse, et Ukraina tahtis „trikitada“ maailma otse Kolmandasse maailmasõtta pärast seda, kui oli õnnetu juhuse tõttu pommitanud Poola linna. Väidetavalt oli Poola juhtkond suurepäraselt teadlik sellest, mis tegelikult juhtus ja olukorras, kus Poolat mitte keegi mitte milleski ei süüdistanud, jätkas Ukraina juhtkond kangekaelselt ikka sellise versiooni pealesurumist, mis oleks võinud olla hävitavate tagajärgedega ka USA enda jaoks ja see ei sobinud enam Ukraina suurimale toetajale USA-le.

Isegi pärast seda, kui USA kõrgemad ametnikud olid Zelenskile selgeks teinud, et see jutt tuleb lõpetada, ei jätnud viimane jonni ja see lõi esmakordselt üsna suure lõhe USA ja Ukraina vahele. Isegi Hiina väljaanne „The Global Times“ pööras tähelepanu asjaolule, et kollektiivse lääne retoorika on nii Venemaa kui Ukraina suunal juba tuntavalt teise tonaalsusega, meie ametnikud kas ei märka või ei viitsi neid muutusi näha ja jätkavad ikka võtmes, et Ukraina versiooni ei saa kuidagi ignoreerida.

Analüütikud sedastavad otse, et tegemist oli kõige ohtlikuma konspiratsiooniteooriaga viimasel ajal üldse ja sellel võinuksid olla fataalsed tagajärjed tervele maailmale, õnneks saadi seekord pidama. Meeles tuleks pidada sedagi, et USA Esindajatekojas annavad tooni vabariiklased ja nende agendasse kuulub iga Ukrainale annetatud penni kontroll ja seda ka tagasiulatuvalt.

Ilmselt põhjust on, sest äsja ilmunud ülevaate kohaselt on juhtunud midagi päris hullu – selle asemel, et raha kasutada võitluseks Vene agressiooni vastu, on Ukraina juhtkond investeerinud miljardeid enam kui kahtlastesse fondidesse ja börsidesse, kuulsaim neist on otseselt USA demokraatidega seostatav FTX (2019. aastal Bahamal asutatud krüptobörs, tänaseks pankrot ja uurimise all), kuhu „abi“raha on toodud miljardite kaupa ja mis tänaseks päevaks on lihtsalt kadunud nagu 10 miljonit kunagi Eesti Pangast.

Aga summad pole muidugi võrreldavad nagu ilmselt asjaosaliste isugi. FTX-i juht Sam Bankman Fried on demokraatide juhtiv doonor. USA uudisteankru Hal Turner ütles raha kohta otse, et see on pankrotimenetluse käigus selgunud tegelikkuse kohaselt lihtsalt „kadunud“. Kohustusi on FTX-il 10-50 miljardi ulatuses, aga vaat mida pole, on raha, sealhulgas ka Ukraina abiraha, mille on sinna toimetanud Ukraina valitsuse liikmed.

Muide, Friedist rohkem on demokraatidele annatanud vaid Soros, alles äsja jagas Fried lavalaudu Bill Clintoni ja Tony Blairiga. Tõsi, umbes kümne miljardi jälile on saadud, sellise summa kandis Fried üle Alameda Research nimelisele firmale, mida juhatab Friedi tüdruksõber!

Huvitav, kas meil teatakse neist asjaoludest, kas keegi on kontrollinud, kuhu meie siirast soovist aidata kantud tagasihoidlik panus on tegelikult läinud?!

Aga meie peavoolul nende asjade jaoks aega ilmselt pole. Vaja on Qatar maha teha pärast seda, kui nad keeldusid sealkäinud Scholzile ja ka teistele niisama eest gaasi müümast, huvitav – kui oleksid nõustunud, milline oleks Qatari MM- kajastamise tonaalsus sel juhul olnud?! Nüüd on see ka vaat et inimõiguste rikkumine, kui enam end õllest staadionil segi ei saa juua“ Isegi „The New York Times“ korjas selle jubeduse üles!

Andres Raid

SERVITI, ANDRES RAID