Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KALENDER 2023: mida toob uus aasta?

-
31.12.2022
2023
© Scanpix

JAANUAR

-Nõmme metsas toimub Reformierakonna uusaasta-stiilipidu „Joogid lumehange“. Näärivana mängib vana kommunist Siim Kallas, päkapikuks on teine kommar Andrus Ansip.

-Kaja Kallas annab välja säästuplaaniga voldiku „Kolm inimest on radiaator“, milles kutsub inimesi üles ahjud välja lülitama ning naabreid kaissu haarama. Voldiku esitlusele on ta kutsunud Emmanuel Macroni ja Olaf Scholzi, kelle kaamerate ees ootamatult kaissu haarab. Turvamehed sekkuvad ning annavad Kallase politseile üle.

-Oma kodu pärast murelikud kohalikud inimesed asuvad võitlusesse ja võidavad äkkrünnaku käigus Nursipalu tagasi. Kaitseminister Hanno Pevkur teeb püksid täis ja põgeneb Lõuna-Eestist otse Joodiku külla vanaema talu maakeldrisse.

 

VEEBRUAR

-Algava kassiaasta puhul tabab paljusid kassiahastus. Siin enam maskid ega vaktsiinid ei aita. Staarperearst Karmen Joller siiski ei jäta jonni.

-Soomlased avavad uue laevaliini Inkoo-Paldiski, laeva nimeks saab My Riina Sikkut ja see mahutab lisaks LNG gaasimahutitele ka 800 reisijat ja 200 sõidukit.

-President Alar Karis laseb Pätsi pea kõrvale vabariigi aastapäevaks ka enda pea voolida. „Kaks pead on ikka kaks pead,“ kuulutab ta ennenägematut tarkust.

 

MÄRTS

-Algab refivahetuskuu! Refivahetus on kõikidele kohustuslik. Kes reffe ära ei vaheta, ei saa liiklusesse minna ning peab kodus Jürgen Ligi köögi kraanikausis tehtud koduvideod vaatama.

-EKRE võidab valimised ja Reformierakond satub sellest rohepöördesse, Isamaa unustab emakeele ja sotsid lähevad vihast lillaks.

-Poliitikast lahkunud Indrek Saar, kelle karjääri tipuks parlamendis jäi paugutiga kolleegide ähvardamine Riigikogu saalis, hakkab Viitna hamburgeriputka kõrval pürotehnikat müüma. Teda tabab peagi pankrot, keegi ei taha kuldset vihma…

 

APRILL

-Keit Pentus-Rosimannus asutab Luksembourgis AutoRollo filiaali ja kutsub seda juhtima Liina Kersna, kes teeb esimese asjana kohe mitmemillise kiirtestihanke.

-Raimond Kaljulaid soetab krüptovaluuta eest Venemaalt rahapesumasina ning hakkab sellega äri tegema.

-Annely Akkermann hakkab suunamudijaks.

 

MAI

-Yana Toom abiellub 9. mail Aljošaga ja tassib ta öö varjus tükkidena oma koju.

-Paldiski LNG sadamas avatakse Müüsleri kilplaste teemapargi osakond. Pärast seda ilmutavad veel kümned ettevõtmised Kilplalaga ühineda.

-Mihhail Stalnuhhin nõuab Riigikogu kantseleist tagantjärele kuluhüvitisi kütusele, mis kulus Narva tanki ärandamisele Viimsi sõjamuuseumist.

 

JUUNI

-Tallinna lauluväljakul jõuab vaatajateni erootiline koguperejant „Müramise käigus ja abikaasa teadmisel“. Aukülaliseks kutsutakse kogu diplomaatiline korpus.

-Jaanipäeval külastab Eestit lumetorm „Terminaator“.

-Muinsuskaitseamet hakkab taastama munamonumente. Esimesena taastatakse Kalevipojast tuntud tedremuna.

 

JUULI

-Yana Toom läheb koos Aljošaga Vremja uudisteankruks.

-Riina Sikkut teeb doktoritöö teemal „100 kilowatti inimene“ ning esitatakse sellega Nobeli füüsikapreemia laureaadiks.

-Tallinna vanalinnas avatakse lastele fotoateljee „Onu Marku juures“. Jälle on kohal kogu diplomaatiline korpus. Ja muidugi linna lasteaedade mudilased.

 

AUGUST

-Siret Kotka avab ühes oma üürikorteritest trollivabriku.

-Kersti Kaljulaid hakkab juhtima Delfi soorollitute rubriiki.

-Jüri Ratas osaleb saates „Vallaline kaunitar ja koletis“.

 

SEPTEMBER

-Keskerakond korraldab konverentsi „Kuidas supsutada milli?“ Modereerib Valeri Korb.

-Rohelise linna tiitlit kaitsev Tallinn värvib autorajad roheliseks ning suunab sinna jalgrattad. Kõik autod on selleks ajaks niikuinii Ukrainasse saadetud.

-Hundisilmal avatakse „Edgarland“.

 

OKTOOBER

-Euroopa Liit nõuab, et Eestis seataks sisse maks ahjukütmise eest.

-Tartus avab uksed juuksuritöökoda „9 eurot“. Esimesena pügatakse prokuratuuri.

 

NOVEMBER

-Katuseraha asemel saavad erakonnad jagada nüüdsest katusepappi.

-Oscari kandidaadiks valitakse välja ka Eestis tehtud dokumentaalfilm „Inflatsioon – raske tee tippu“.

 

DETSEMBER

-Hillar Teder teeb debüüdi lavastajana, vaatajate ette jõuab jõulutükk „Ratas on null ehk Päkapikud juba pakivad“, kõrvalosas Jaanus Karilaid.

-Aasta parimaks toiduaineks kuulutatakse teine eestlane.

-Vana-aasta õhtu lükatakse paar päeva edasi, et riigi eelarve täis saaks.

 

HEAD RAHVUSLIKKU UUT AASTAT!