Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond sai “kindlates kätes Eesti” idee Ukrainat rünnanud Putinilt?

-
10.01.2023
Mullu 24. veebruaril, Ukraina sõja esimesel päeval väitis Vladimir Putin, et Venemaa olla “kindlates kätes”.
© Scanpix

Kuigi Reformierakonna valitsedes on Eestit tabanud meeletu hinnatõus, julges oravapartei möödunud aastal püstitada valimisloosungi “Kindlates kätes Eesti”. Paraku kõlas sama loosung ka Venemaa presidendi Vladimir Putini kõnes tema agressiooni esimesel päeval 24. veebruaril 2022. aastal.

Putin väitis küll, et Venemaa olevat tema paljurahvuselise rahva kindlates kätes (Владимир Путин: «Судьба России в надежных руках нашего многонационального народа»), kuid seegi sobib Reformierakonnale hästi – poliitoravad on juba ammu kuulutanud “avatud” Eestit, nad on siia sisse lasknud meeletu hulga slaavlasi, nii ukrainlasi kui ka Putini kaasmaalasi, Kaja Kallase valitsedes on Eesti venestunud “meie inimestega”, ja nii võib öelda, et Reformierakond on loonud Venemaa-sarnase “paljurahvuselise Eesti”.

Eesti on seega Kaja Kallase ja Reformierakonna, Venemaa Vladimir Putini ja Ühtse Venemaa “kindlates kätes”. Sarnasusi on rohkemgi: nii Kaja Kallase kui Vladimir Putini populaarsus kasvas Ukraina sõjaga, Reformierakond mitmete pärispattude otsad, nagu VEB Fond, kaovad Venemaale; Reformierakond oli võimul, kui Vene raha läbi Skandinaavia pankade Eesti filiaalide Läände pumbati, poliitoravad on kärpinud Eesti sõjalist arengut (Jürgen Ligi kaotas sõjaväeluure, Kaja Kallas alustas võimule saades kärbetega ka kaitsesektoris) ning lõpuks – erinevalt Läänes levitatavast müüdist, ei tunnista ukrainlased eriti Kaja Kallase suurt rolli Ukraina abistamises. Kui arvestada, et Reformierakond tõi esmakordselt ka koerad ja eriüksuslased meeleavaldajate vastu, algatas sõnavabadust piirava vaenukõneseaduse ja nõudis referendumiküsimuseks ühinemist Venemaaga, siis on sarnasusi palju.

Reformierakonna jätkates saab Eesti tõesti olema putinlikult “kindlates kätes” ja seda tunneb Eesti juba pikemat aega.

Uued Uudised