Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ossipenkoga seotud firmad pakuvad sanktsioonide kiuste riigile teenust

-
26.05.2023
Head teed neile venelastele, kes Eesti riiki ei austa – minge Venemaale! Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Kaja Kallase näilisest sõjakusest hoolimata ei toeta reaalne elu Eestis tema Vene-vastasuse kuvandit, sest ikka ja jälle imbub kuskilt välja info, kuidas sanktsioonipoliitika üht jalga lonkab.

BNS vahendab: “Hoolimata sellest, et Venemaa-vastaste sanktsioonide raames tuleks riigil ja kohalikel omavalitsustel Ida-Virumaal tegutsevate kommunaalfirmadega N&V ning Ekovir lepingud lõpetada, ei ole seda tehtud – firmad kuulusid enne ärimees Nikolai Ossipenkole, nüüd aga tema abikaasale, kes on Venemaa Föderatsiooni kodanik, kirjutab Põhjarannik.

Ossipenko firmalt N&V, mis tegeleb haljastuse, teede ja tänavate hoolduse ja remondiga, ning jäätmekäitlusega tegelevalt ettevõttelt Ekovir ostab teenuseid suurem osa Ida-Viru omavalitsustest ja mõned omavalitsused ka väljastpoolt maakonda. Lisaks hooldab N&V Ida-Virumaa riigimaanteid.

Mullu oktoobris sai aga ettevõtete ainuosanikuks Nikolai Ossipenko asemel tema abikaasa Natalia Ossipenko, kes on Venemaa kodanik. Nikolai Ossipenko ise oli juba eelmise aasta sügisest korruptsioonikuritegudes kahtlustatavana vahi all.

Euroopa Liidu määrusega kinnitatud sanktsiooni kohaselt ei tohi ettevõttega sõlmida riigihankelepingut, kui ettevõtte omanik on vähemalt 50 protsendi ulatuses Venemaa Föderatsiooni kodanik, ja juba sõlmitud riigihankeleping tuleb lõpetada, kinnitati rahandusministeeriumist. «Kas see Vene Föderatsiooni kodanik elab Eestis, mõnes muus Euroopa Liidu liikmesriigis või mõnes kolmandas riigis, ei ole selle sanktsiooni kontekstis oluline,» lisas ministeeriumi pressiesindaja.

N&V osutab peale omavalitsuste teenust riigile, hooldades siinseid maanteid, kuid transpordiametil polnud aimugi, et sellega rikutakse juba üle poole aasta Venemaale kehtestatud sanktsioone. Alles päringu järel asus amet olukorda uurima.