Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: valetajatekoalitsiooni valetajatevalitsuse valetajapeaminister valetab nii, et suu suitseb

-
25.08.2023
Nii näeb olukorda karikaturist.
© Erki Evestus

Valetajatekoalitsiooni valetajatevalitsuse valetajapeaminister valetab nii, et suu suitseb. Kas mäletate mida väideti, kui Kaja Kallase majanduslike huvide deklaratsioonist selgus, et ta laenas oma mehe Venemaal äri ajavale firmale eelmisel aastal 350 000.- eurot? Valetati, et laen anti nende ühise kodu ehitamiseks kuskile Kuusalu kanti. Juba siis kõlas see jutt äärmiselt jaburalt. Peale esimest laenu andis ta veel 20 000 eurot.

Nüüd kui vahele jäädi, on laen tagasi makstud. On enam kui selge, et raha kasutati tegelikult Venemaa äri, mitte mingi maja ehitamise tarbeks.

See tähendab ka seda, et Kaja Kallas teadis vastupidiselt enda väidetule juba eelmisel aastal suurepäraselt, et abikaasa ajab Venemaal äri. Miks muidu Kallas, kes nüüd väidab, et tal midagi varjata pole, raha laenamise ja selle otstarbe osas valedel oleks kõlada laskma pidanud?

Kui kõik oli aus ja puhas, siis polnuks ju valetamiseks põhjust. Ja miks muidu see maksti nüüd tagasi, lootes ilmselt, et see peseb peaministri oma mehe vene ärisse investeerimisest ja selles osalemisest puhtaks. Ei pese.

Kõigele lisaks on selgunud, et Venemaale veeti ka keelatud, sanktsioneeritud kaupa ja Kaja Kallas oli eelmisel aastal personaalselt vastu piiri sulgemisele idakaubandusele.

Kaja Kallase antud segastes vastustes on valed lootusetult sassi läinud. Üks vale võistleb teisega ja ta pole suuteline neid isegi loogiliselt esitama. Iga vastuse ja intervjuuga mässib ta end üha hullemini sisse.

Kui kaua see veel kestab?

Kogu see skandaal kahjustab rängalt Eesti mainet ja usutavust maailmas. Mitte keegi ei võta Eestit enam tõsiselt, kui meil on selline peaminister.

Valesid, ja mitte ainult selles asjas, pritsiv ja valetamist normaalseks pidav topeltmoraali omav kahepalgeline peaminister peab koheselt tagasi astuma.

Äärmiselt häbiväärne on ka Reformierakonna püüd kõike vaiba alla pühkida. Aitab juba sellistest patoloogilistest valedest ja poliitikast!

Kuid vähemalt üks hea asi on kogu selles skandaalis. Kaja Kallas saab nüüd vähemalt maja ehitajatele töö ja materjalide eest maksta, nii, nagu need asjad normaalselt ikka käivad ja riik saab kõik oma maksud kätte. Ta ei pea enam kartma lageda taeva alla jäämist.

Muidugi juhul, kui tal ehitamine mingite kahtlaste skeemitamistega ei käi. Selles ei saa peale kõike kahjuks sugugi enam kindel olla. Valet ja valetamisi on liialt kaua ja liialt palju olnud.

 

Henn Põlluaas, EKRE aseesimees ja Riigikogu saadik