Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prantsuse president Macron kutsub üles võitlema rahvusluse vastu, Lyonis aga välkus (islamisti?) nuga

-
26.05.2024
Pussitamine Lyonis võib olla seotud islamismiga.
© Scanpix

Lääne-Euroopas kasvab liberaalide ja vasakpoolsete hirm selle ees, et konservatiivsed jõud võivad eurovalimistel tugeva tulemuse teha, sestab hirmutatakse valijaid rahvuslusega, samas kui massimigratsiooni negatiivsed tagajärjed on igapäevaselt üha tuntavamad.

AFP vahendab: “Prantsuse president Emmanuel Macron saabus pühapäeval riigivisiidile Saksamaale ja tegi üleskutse kaitsta eelseisvatel Euroopa Parlamendi valimistel demokraatiat rahvuslike jõudude eest.

Riigivisiit toimub kaks nädalat enne europarlamendi valimisi, kus arvamusküsitluste kohaselt jääb Macroni võimuliit “paremäärmuslastele” kõvasti alla ega pruugi saada kolmandatki kohta.

Ka Saksamaal on kantsler Olaf Scholzi kolm koalitsiooniparteid jäänud maha “paremäärmuslikust” AfD-st, ehkki viimast on raputanud rida skandaale.”

Koos sellega tuleb uudis Prantsusmaalt: “Prantsusmaal Lyoni linnas sai pühapäeval metroos toimunud noarünnakus viga kolm inimest, teatas politsei ja lisas, et ründaja peeti kinni.

Allikas politseist ütles AFP-le, et kolme ohvri elud ohus ei ole. Kaks neist said haavata kõhtu ja kolmas kätte. Alustatud on juurdlust seoses mõrvakatsega, teatas prokuratuur.”

Noarünnakud on Lääne-Euroopas omased islamistidele, kuigi nende tausta üritatakse alati varjata. Nii seal elataksegi: radikaliseerunud moslemid pussitavad, võimud võitlevad hoopis rahvuslaste vastu. (AFP-BNS-UU)